5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialIacobov - şapte ani în puşcărie

Iacobov – şapte ani în puşcărie

Unul dintre cei mai influenţi oameni din timpul guvernării PSD din perioada 2000-2004, afaceristul băcăuan Corneliu Iacobov, va merge la închisoare pentru şapte ani, după ce ieri a fost condamnat definitiv de ­Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Iacobov a fost trimis în judecată de procurorii ­DIICOT pentru prejudicierea societăţii Rafo Oneşti cu aproape 18,5 miliarde lei noi, alături de alţi doi directori ai companiei, Marin Marin şi Toader Găureanu. Şi aceştia doi au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la şapte ani de închisoare – Marin, respectiv şase ani de închisoare pentru Găureanu. Acesta din urmă mai este judecat într-un alt dosar, pentru prejudicierea atât a RAFO, cât şi a bugetului de stat, alături de Ovidiu Tender şi Marian Iancu. Potrivit deciziei magistraţilor, Iacobov, Marin şi Găureanu trebuie să plătească 18,4 milioane lei despăgubiri civile către SC Rafo Oneşti.

Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru că ar fi prejudiciat societatea RAFO Oneşti în urma unei tranzacţii fictive cu SC Metaleuroest din Câmpina, firma băcăuană cedând acţiunile pe care le avea la SC Electrocarbon Slatina.

Mai exact, SC Rafo se obliga să furnizeze către firma din Câmpina o anumită cantitate de produse petroliere. Conform contractului încheiat, dacă nu ar fi livrat acea cantitate, societatea din Câmpina obţinea în schimb acţiunile de la Electrocarbon Slatina, ceea ce într-un final s-a şi întâmplat. Procurorii spun că niciodată RAFO nu ar fi respectat contractul încheiat, ţinta conducerii fiind tocmai să cedeze acele acţiuni.

Audiat fiind, Corneliu Iacobov a spus că patronii firmei Metaleuroest i-au fost prezentaţi de Dorina Mihăilescu, fosta şefă de cabinet a lui Adrian Năstase. 

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă