22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialHoţi români de fier vechi de pe mormintele din cimitirele italiene

Hoţi români de fier vechi de pe mormintele din cimitirele italiene

O bandă de hoţi români au intrat în ultima perioadă în vizorul forţelor de ordine şi al autorităţilor din oraşul Argenta din centrul Italiei, ei specializându-se în furtul barelor şi ţevilor de metal folosite pentru decorarea mormintelor din cimitirele oraşului, informează cotidianul Il Resto del Carlino, citat de Agerpres.

O patrulă a carabinierilor a reuşit sâmbătă dimineaţă să îl aresteze în flagrant pe unul dintre membrii bandei, după ce în urmă cu câteva zile mai fusese arestat un alt membru al grupului. Printre morminte au fost depistaţi şase hoţi, însă numai unul singur a fost capturat şi arestat, ceilalţi reuşind să fugă printre morminte şi să îşi piardă urmele pe câmpul de lângă cimitir.

Hoţii reuşiseră să demonteze şi să taie de pe cripte şi morminte bare de metal cântărind aproximativ o tonă, a căror valoare în urma predării la centrele de primire a fierului vechi s-ar fi ridicat la circa 6.000 de euro. Cetăţeanul român arestat se numeşte Viorel Stoican, în vârstă de 40 de ani, rezident în localitatea Ozzano Emilia şi având ocupaţia de muncitor în construcţii. El a fost acuzat pentru furt grav şi condus în penitenciarul din Ferrara, unde este la dispoziţia autorităţilor judiciare.

În cele trei cimitire din oraşul Argenta, dar şi în altele localizate în provincia Ferrara, au avut loc în ultimele săptămâni mai multe zeci de astfel de furturi nocturne. În urmă cu o lună, consiliul local din Argenta hotărâse, pe lângă întărirea dispozitivelor de patrulare ale forţelor de ordine, chiar dotarea cimitirelor cu instalaţii de supraveghere cu camere de luat de vederi cu infraroşu, mai relatează sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă