Iubitori de aventuri şi amatori ai ineditului, marea majoritate turişti străini, îndeosebi britanici şi-au petrecut Revelionul la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Din meniu nu au lipsit cocktailurile servite în pahare de gheaţă şi aperitivele asortate pe platouri de gheaţă.
Un meniu rafinat
Turiştii au beneficiat de un „tratament culinar” cu adevărat deosebit, cu mâncăruri din cele mai sofisticate, cum pot fi găsite în marile restaurante ale Europei, asortate cu vinuri din cele mai bune, dar şi cu alte băuturi fine. Oaspeţii hotelului au servit somon afumat cu sos muştar, supă cremă de morcovi cu crutoane, medalion de vită cu cremă de ardei, varză de Bruxelles, piure de cartofi, iar la desert plăcintă de măr cu sos cald de vanilie. Fiecare participant la Revelionul de la Hotelul de Gheaţă a primit primi din partea casei un cocktail. Pentru meniul de Revelion, turiştii au plătit câte 250 de lei de persoană.
Rezervările au fost făcute din vară
La finalul petrecerii, cei mai mulţi dintre clienţii Restaurantului de Gheaţă din hotel s-au retras în camerele amenajate cu piei de animale. Cei mai mulţi turişti din acest an au încercat pentru prima dată în viaţă experienţa deosebită de a dormi înconjurat de gheaţă, la o temperatură apropiată de zero grade Celsius. „Anul acesta, solicitările pentru cazare şi masa de Revelion la Bâlea Lac, unică în regiunea de sud-est a Europei, au fost foarte mari, depăşind cu mult capacitatea acestui obiectiv. Primele rezervări pentru Revelionul 2012 la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac au fost făcute încă din vara acestui an” spun reprezentanţii Hotelului de Gheaţă.
Singurul inconvenient de Revelion a fost faptul că petrecăreţii au ieşi afară, prin zăpadă de 35 de centimetri, ca să folosească toaletele de la telecabină, din vecinătatea hotelului. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, la fel ca şi alte hoteluri de acest fel, nu este prevăzut cu băi sau toalete. Anul acesta Hotelul de la Bâlea Lac a găzduit 24 de persoane.