19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHotel FM: Locul obţinut la Eurovision nu înseamnă finalul carierei

Hotel FM: Locul obţinut la Eurovision nu înseamnă finalul carierei

Membrii formaţiei Hotel FM au declarat că locul 17 obţinut în finala Eurovision „nu este nici bun, dar nici prost”, dar au acuzat că votul a fost unul geopolitic, relatează Agerpres.

 

„Nu e un loc tocmai bun, dar nici rău. Stau alţii şi mai rău ca noi, care au la fel piese frumoase. Eurovision este plin de surprize”, a declarat pianistul şi compozitorul piesei „Change”, Gabriel Băruţa.

El a afirmat că acest loc nu înseamnă un final de carieră pentru Hotel FM.

„Nu o să însemne un sfârşit de carieră pentru noi, iar cei care ne-au văzut trebuie să ştie că noi ne-am făcut treaba foarte bine şi că votul a fost super politic”, a adăugat Gabriel Băruţa.

Artistul susţine că grafica nu a fost una care să avantajeze România în show şi că aceasta a fost realizată de germani.

Compozitorul piesei a precizat că va mai participa la selecţia naţională pentru Eurovision, dar nu la cea pentru concursul de anul viitor. „Nu pot să o ţin aşa într-un Eurovision în fiecare an”, a motivat el.

Şi solistul formaţiei Hotel FM, David Bryan, a acuzat că votul din finala Eurovision a fost geopolitic.

În ceea ce priveşte faptul că Marea Britanie nu a acordat niciun punct României, deşi el este de origine engleză, solistul a spus că îi e ruşine de acest fapt.

„Nu ştiu de ce nu ne-a votat Anglia. Mi-e ruşine de acest fapt. Am crezut toţi că o să avem câteva puncte de la englezi. Mi-e ruşine să mă întorc în Anglia. Sunt foarte mândru de România şi sper ca în viitor să obţin încrederea acestei ţări. Nu mă mai întorc în Anglia”, a spus el.

Şi şeful delegaţiei României la Eurovision, Marina Almăşan, a susţinut că la finală s-a votat geopolitic.

„Locul 17 din 43 de ţări participante nu e nici mult, dar nici puţin, dacă stăm să ne gândim că ,într-un şir de 43 de ţări, ne-am calificat a 17-a. Cred că votul geopolitic a fost mult mai pregnant vizibil decât la celelalte ediţii. Sper că toţi telespectatorii au ajuns la concluzia că băieţii nu au nici o vină. Ei au dat tot ce au putut. Nu avem nimic în a le reproşa şi îmi pare rău că sentimentul lor e acela de vinovăţie, care este un sentiment greşit pe care nu ar trebui să-l aibă”, a declarat Marina Almăşan.

Liderul delegaţiei României a arătat că, în special, David Bryan „resimte această clasare proastă ca pe o dezamăgire pe care o aduce românilor”.

„Sper ca românii să aibă înţelepciunea să realizeze că el a făcut mai mult pentru România decât au făcut alţi români”, a spus Marina Almăşan.

Ea s-a arătat nemulţumită de grafica folosită pentru prestaţia României în finala concursului.

„S-ar fi dorit ca piesa să aibă mai multă strălucire. Poate e vina noastră că ne-am bizuit prea mult pe televiziunea germană, care a luat asupra ei elementele speciale de pe scenă. Poate că nişte intervenţii mai puternice din culise ar fi îmbogăţit în vreun fel efectele luminoase. Nici grafica nu a fost una tocmai fericită”, a afirmat liderul delegaţiei, care a catalogat ediţia Eurovision 2011 ca  restrictivă şi a arătat că nu s-a putut colabora foarte bine cu gazdele.

Azerbaidjan, reprezentată de Ell şi Nikki, a câştigat Eurovision Song Contest 2011, desfăşurat sâmbătă seara la Arena din Dusseldorf, iar formaţia Hotel FM s-a clasat pe locul 17 cu piesa „Change”.

Artiştii români au adunat 77 de puncte care i-au clasat pe locul 17, la egalitate cu Rusia, de la Moldova şi Italia, care au acordat câte 12 puncte, Belgia – zece puncte, Spania – opt puncte, Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria – câte şase puncte, Turcia – cinci puncte, Olanda şi Danemarca – câte patru puncte şi de la Austria, Ungaria, Irlanda şi Estonia- câte unul.

În semifinală, România a obţinut locul patru cu 111 puncte, potrivit datelor publicate duminică de organizatorii concursului.

Este pentru a doua oară când România obţine locul 17 în finala Eurovision, după ce şi în 2000 trupa Taxi s-a clasat pe aceeaşi poziţie.

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă