26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialHipodrom de miliarde la Dor Marunt

Hipodrom de miliarde la Dor Marunt

Singurele capitale din Europa care la ora actuala nu au hipodromuri sunt Bucurestiul si Tirana. Pe partea romaneasca, cei mai hotarati sa spele aceasta rusine sunt sefii Regiei Nationale a Padurilor (RNP), care si-au propus sa construiasca o astfel de baza, printr-un parteneriat public-privat in apropiere de Capitala, la Dor Marunt.

Dintre cele trei locatii analizate pentru construirea unui hipodrom cat mai aproape de Bucuresti – Balotesti, Glina si Dor Marunt –, cred ca ultima varianta va fi cea aleasa, mai ales ca aici Romsilva detine terenuri de 140 de hectare, dar si o herghelie", a precizat Dorel Oros, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor.
Initial, in acest proiect Oros opta pentru locatia din nordul Bucurestiului – Balotesti –, dar in aceasta zona trebuia realizat un transfer de terenuri prin Agentia Domeniilor Statului (ADS) pentru ca Romsilva nu detinea nici o suprafata in zona, fata de celelalte doua locatii, Dor Marunt si Glina, unde Romsilva detine deja terenurile.

Seful Romsilva a precizat ca regia pe care o conduce nu are cum sa intre singura intr-un astfel de proiect de zeci de milioane de euro, dar ca poate incheia parteneriate in conditiile in care aduce atat terenul cat si caii. "Suntem increzatori in realizarea acestui proiect pentru ca atat municipalitatea, cat si premierul au reactionat pozitiv", a mai adaugat directorul general al Romsilva.
seful RNP a subliniat ca in momentul de fata, in Romania, calul nu este pus suficient in valoare, dar in conditiile in care va exista hipodrom, alaturi de un complex turistic in zona, vor exista si concursuri, iar valoarea cailor va creste si de 100 de ori. In prezent, in Romania un cal identic costa de 100 de ori mai putin decat in Spania, iar RNP vinde caii cu sume cuprinse intre 150-230 milioane lei vechi, mult sub valoarea lor reala.

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă