17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM începe lupta pentru event

HCM începe lupta pentru event

Constănţenii doresc să îşi treacă în palmares şi Cupa României, după ce s-au încununat campioni pentru a şasea oară.

Sezonul 2010/2011, în handbalul românesc, se va încheia la finalul acestui sezon, o dată cu adjudecarea Cupei României la masculin.

Ultima întrecere organizată sub egida Federaţiei Române de Handbal se dispută la Turnu Severin, iar la start se aliniază echipele care s-au clasat pe primele opt locuri în ierarhia Ligii Naţionale, competiţie ce s-a încheiat sâmbătă.

Acestea sunt: HCM Constanţa, HC Odorhei, HC Bucovina Suceava, HC UCM Caraş-Severin, Univ. Transilvania Cluj, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, Energia Pandurii Tg. Jiu şi CSM Satu Mare. Pe aceasta din urmă, campionii constănţeni o vor întâlni în primul meci al competiţiei, în sferturile de finală.

Înaintea debutului, optimismul domină în tabăra echipei de pe litoral. Acesta este însă moderat, deoarece tehnicianul Ion Crăciun pune accentul pe seriozitate la antrenamentele echipei. „Chiar dacă am dominat în Liga Naţională, Cupa României nu este aceeaşi competiţie. Aici avem câte un meci pe care trebuie să îl câştigăm pentru că un insucces nu poate fi remediat. Trebuie să avem o altă atitudine decât cea de la ultimele jocuri din campionat şi să ne impunem fără emoţii”, a declarat tehnicianul Ion Crăciun.

Calculele hârtiei o dau pe HCM Constanţa principala favorită la adjudecarea Cupei României. HC Odorhei şi Bucovina Suceava sunt cele mai în măsură să spere la un succes în faţa constănţenilor. Chiar şi aşa, HCM-iştii nu lasă garda jos nici în faţa echipelor mai slabe. „Dorim să câştigăm eventul, însă pentru a face acest lucru avem nevoie să tratăm Cupa României cu seriozitate. Evident că suntem favoriţi, însă acest lucru nu înseamnă că suntem câştigători din start”, a declarat cel mai titrat jucător al HCM, George Buricea, campion cu HCM în şase rânduri şi o dată cu Steaua Bucureşti.

Primul adversar, CSM Satu Mare

Pentru a-şi adjudeca a doua cupă din istorie, HCM trebuie să câştige la actuala ediţie trei partide. Prima se dispută în sferturile de finală, iar adversara constănţenilor este CSM Satu Mare, formaţie care a încheiat pe locul opt Liga Naţională. În acest sezon, HCM a reuşit să se impună în ambele dispute din campionat, 41-36 la Constanţa şi 30-23 în deplasare. Dacă va trece de Satu Mare, HCM va juca pentru un loc în finala competiţiei cu învingătoarea dintre UCM Caraş-Severin şi U Transilvania Cluj.

2006 este anul în care HCM Constanţa a reuşit să câştige singura ediţie a Cupei României.

Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...
Ultima oră
Pe aceeași temă