35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialHaos in institutiile de stat

Haos in institutiile de stat

Functionarii Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din municipiul Constanta, Inspectoratului Teritorial de Munca si Casei Judetene de Pensii, de pe strada Decebal, isi desfasoara activitatea in conditii improprii. Angajatii, dar si cetatenii, se inghesuie pentru a-si face loc pe culoarele stramte ale institutiei. Sunt zile, in care pe un etaj la anumite ore se aduna peste 400 de oameni, lucru care blocheaza accesul.

Impartit alandala

Directorul Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din municipiul Constanta, Daniela Dragomir, a declarat ca in curand se va infiinta un nou oficiu, care va avea sediul tot in cadrul acestei cladiri.” Nu stim ce se va intampla atunci, pentru ca acum ne sufocam din cauza lipsei spatiului. Trebuie gasita o solutie pentru ca nici cetatenilor nu li se asigura un minim confort. Impartit alandala de cele trei institutii descentralizate ale Ministerului Muncii, acest sediu va gazdui in curand inca un oficiu. Adaugarea unui alt serviciu in cadrul Directiei Muncii Constanta, detinatoarea celui mai nefericit spatiu locativ din sediu, da deja dureri de cap conducerii. Nici nu vreau sa ma gandesc! Angajatii nostri isi desfasoara activitatea in conditii anormale. Sunt cate patru cinci intr-un birou, si asa foarte mic. Nici sa respire nu vor mai putea”, declara seful DMSSF Constanta, Daniela Dragomir.

Proiectata pentru activitatea unei singure directii descentralizate

In sediul directiilor de munca din toata tara isi va desfasura activitatea si oficiul pentru migratia fortei de munca, potrivit unei hotarari a guvernului privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va functiona in aceasta cladire al carei spatiu este mult prea mic. Desi locatia unde functioneaza in prezent Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, Casa Judeteana de Pensii si Inspectoratul Teritorial de Munca a fost proiectata pentru un sfert din ceea ce suporta acum, mai-marii din minister nu par interesati de aceste neajunsuri. Sefii celor trei institutii nu au primit bine vestea, pentru ca ei sunt constienti ca aceasta cladire a fost proiectata pentru activitatea unei singure institutii. Cu toate acestea, pe parcurs, acest sediu s-a supraincarcat, pe fiecare etaj functionand cate o directie astfel: la etajul II – Inspectoratul Teritorial de Munca, la etajul III – Casa Judeteana de Pensii si etajul III revine Directiei Muncii, careia i se va alipi Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Din parter beneficiaza toate cele trei institutii.

La ITM, inghesuiala la reclamatii

Nici seful ITM nu s-a aratat prea incantat de spatiul avut la dispozitie. In opinia lui Eugen Bola, inghesuiala mai mare ca in birourile proprii nu mai exista. Cu personal la refuz, angajatii ITM incearca sa ignore acest neajuns. Numai putin de 18 inspectori pe Relatii de Munca sunt inghesuiti intr-o singura incapere si alti 16 din cadrul Serviciului de Securitate si Sanatate in Munca muncesc cate trei-patru in birou. Inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca, Eugen Bola, s-a aratat indignat din cauza ca in aceste conditii nu poti avea o discutie civilizata cu un reclamat sau cu un patron.

Brambureala generala

Daniela Dragomir, directorul DMSSF Constanta, s-a aratat intrigat de faptul ca aceasta problema nu este rezolvata. Solutia ideala ar fi gasirea de urgenta a unui spatiu pentru acest oficiu, undeva in alta cladire si nicidecum in directie. In tara situatia s-a putut rezolva, in orase mult mai mici decat Constanta, gasindu-se spatii generoase pentru acest oficiu. Nu vad de ce la noi trebuie sa facem compromis dupa compromis si sa functionam 10 institutii intr-un sediu amenajat doar pentru una. Ar trebui sa fie gasite spatii pentru doua dintre aceste servicii deconcentrate si sa ramana doar o singura institutie in cladire!

Cele mai citite

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Raportul de sustenabilitate Apa Nova București pe 2023

Apa Nova a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023, care evidențiază soluțiile implementate, realizările și angajamentul ferm al companiei față de dezvoltarea durabilă....

Va demisiona Macron?

Emmanuel Macron a exclus o eventuală demisie, în cazul în care nu va reuși să propună un prim ministru cu o majoritate parlamentară. Nici...
Ultima oră
Pe aceeași temă