20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGruia, a doua lui casă

Gruia, a doua lui casă

De numele lui Ioan Andone se leagă cea mai importantă perioadă din istoria echipei CFR Cluj. „Fălcosul” a reuşit să câştige, în 2008, atât Cupa României, cât şi campionatul şi a intrat direct în sufletul fanilor alb-vişinii, deşi ei au fost primii care i-au cerut, în primele etape ale următorului cam-pionat, demisia. „Pentru Cupă şi campionat, Andone, nu te-am uitat” a stat scris pe un banner în peluza CFR-istă la meciul cu Rapid, iar acest lucru, îm-preună cu aplauzele primite de la tot stadionul l-au „atins” pe actualul antrenor al giuleştenilor.

 

Salutări şi de la preşedinte

„Vreau să mulţumesc suporterilor pentru primirea foarte frumoasă de care am avut parte. Am avut un an bun aici şi mă bucur că nu am fost uitat, cum am păţit-o în altă parte. Am vorbit cu mulţi dintre foştii mei jucători, în special cu Emmanuel Culio, şi toată lumea mi-a urat noroc pe viitor.

Mă simt foarte bine aici la Cluj, doar e a doua mea casă. Nu pot vorbi însă de jocul foştilor mei elevi, dar le dau un sfat: să nu se creadă campioni. Dacă fac asta, cu siguranţă vor pierde titlul”, a declarat cel mai de succes antrenor din istoria CFR-ului.

Deşi l-a dat afară pe uşa din dos şi i-a interzis, astfel, par-ticiparea în Liga Campionilor, preşedintele Iuliu Mureşan pare că a uitat, la rândul lui, de momentele mai puţin plăcute din trecut. „Sigur că am vorbit cu Andone, ne-am salutat şi ne-am urat baftă. Ne-am întâlnit înainte de începerea meciului şi am stat de vorbă, pentru că am rămas prieteni”, a spus, sigur pe el, oficialul din Gruia.

Manieră italiană

CFR Cluj a reuşit, în meciul cu Rapid Bucureşti, al cincilea rezultat de 1-0 din acest retur, o adevărată specialitate a casei de când echipa a fost preluată de italianul Andrea Mandorlini. „Ăsta e scorul care-mi place, chiar dacă trăiesc finalul în tensiune, dar îmi place. Aşa vreau să câştigăm şi în meciul de la Timişoara, din următoarea etapă”, este dorinţa preşedintelui Iuliu Mureşan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă