31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGranzii, dispusi sa vanda tot

Granzii, dispusi sa vanda tot

Cluburile mari si cu bani – Steaua, Dinamo, Poli Timisoara, mai putin Rapidul – anunta la inceput de an transferuri de senzatie.
Campionii sunt dispusi sa dea drumul unora dintre cei mai buni jucatori, daca cei interesati platesc sumele cerute pentru transferuri, in capul listei aflandu-se Mirel Radoi, pentru care Inter Milano ar fi dispus sa ofere 6 milioane de euro. Patronul Stelei, Gigi Becali, vrea 10 milioane, suma pentru care Mirel Radoi poate pleca imediat. Lista ros-albastrilor de care Steaua este dispusa sa se desparta este mult mai lunga si ea ii cuprinde printre altii pe Hamutovski, Ogararu, Florentin Dumitru, Oprita, Dinita.
In Sos. Stefan cel Mare, presedintele executiv Ioan Becali declara ca luna ianuarie va fi luna marilor schimbari, toti jucatorii fiind de vanzare, ca in prima luna a anului Dinamo va vinde si va cumpara mult. O prima oferta a fost facuta timisorenilor. Ea ii cuprinde pe Plesan, Moti, Vlad Munteanu si Danciulescu. Poli nu a dat nici un raspuns, chiar daca patronul Marian Iancu recunoaste interesul pentru jucatorii dinamovisti, ultimul cuvant urmand sa-l aiba antrenorul Gica Hagi.
Din declaratiile lui Marian Iancu, Poli este dispusa sa investeasca in transferuri sume nelimitate, ceea ce mareste interesul cluburilor care au jucatori de vanzare. Situatie benefica pentru cei de pe Bega, care au de unde alege. Steaua si Dinamo anunta lista transferurilor, dar nu vorbesc nimic de cei care vor veni sa umple golurile din echipe in locul celor care vor pleca. Listele sunt tinute secrete, dar ele trebuie sa fie facute publice in urmatoarele zile, cand echipele isi incep pregatirile. Steaua o face la 8 ianuarie. Olaroiu se deplaseaza cu lotul de jucatori in Italia, la Montecatini, si apoi in Cipru, la Larnaca.
Singurul transfer realizat pana acum de stelisti este Cristocea, de la Farul, dar prea putin pentru lotul si asa prea subtire pe care il au campionii.
Dinamo isi incepe stadiul de pregatire la 11 ianuarie. Un cantonament de cinci zile la Saftica, urmat de un turneu de doua saptamani in Cipru si un altul in Antalya. Rapid, care, cel putin pana acum, nici nu vinde, nici nu cumpara jucatori, isi incepe pregatirile la Poiana Brasov, apoi la Antalya si mai departe in Olanda, Elvetia sau Spania. Poli Timisoara se grabeste si ea, a fixat ca data de incepere a pregatirilor 8 ianuarie, alegand tot Antalya si Cipru.
In rest, toate celelalte divizionare se reunesc in jurul acelorasi date, cu destinatia Turcia, Cipru, Italia, Bulgaria, singura grupare care va pregati returul in tara fiind FCM Bacau. Steaua si Rapid au programul cel mai dens, ele deschizand noul sezon la 16 februarie, cand vor sustine primele meciuri in Cupa UEFA, in deplasare cu Heerenveen si Hertha.
Se presupune ca, odata cu inceperea pregatirilor, antrenorii Cosmin Olaroiu si Razvan Lucescu vor trebui sa aiba la dispozitie jucatorii pe care vor conta in competitia europeana. Este greu de spus daca miscarile de jucatori anuntate de conducatorii de cluburi se vor realiza in cele cateva zile care au ramas pana la inceperea pregatirilor.

Cele mai citite

Probleme de lot pentru Rapid înaintea meciului cu Oțelul

Marius Șumudică a evidențiat dificultățile cu care se confruntă echipa Rapid. Într-o conferință de presă premergătoare meciului din Liga 1, programat pentru sâmbătă, 28 septembrie,...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...
Ultima oră
Pe aceeași temă