20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialGordon Brown, in fruntea laburistilor

Gordon Brown, in fruntea laburistilor

Ministrul de finante Gordon Brown i-a succedat ieri lui Tony Blair la conducerea Partidului Laburist britanic, ultima etapa obligatorie inainte de a-l inlocui in functia de premier.
Conferinta de la Manchester a confirmat ieri alegerea sa la conducerea laburistilor, dupa un scrutin intern in partid in care Brown a fost singurul candidat.
Potrivit sistemului britanic, alegerile legislative nu sunt necesare daca partidul aflat la guvernare isi schimba liderul la jumatatea mandatului. Preluand conducerea laburistilor, Brown (56 de ani) va deveni automat noul premier britanic la 27 iunie.
Tony Blair este asteptat sa isi prezinte reginei miercuri demisia, permitandu-i astfel lui Gordon Brown sa se instaleze in Downing Street numarul 10.
Brown beneficiaza de cresterea popularitatii partidului sau in sondaje, se prezinta ca omul "noilor idei pentru o noua epoca", dar nu va aduce schimbari majore in raport cu politica predecesorului sau cu toate ca are un stil diferit. Potrivit presei, Blair a avut un plan pentru demiterea lui Brown dupa alegerile din 2005.

Cele mai citite

Dispare amenda rovinietă? Aviz favorabil al Comisiei de Transport și Infrastructură

Șoferii ar putea beneficia de o modificare importantă în ceea ce privește plata rovinietei, conform unui proiect de lege inițiat de deputații PNL, care...

Ianis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren după o lungă absență, Ianis Hagi a reușit să ofere un assist, dar a încheiat partida cu o eliminare în meciul...

Liga Studenților, plângere penală împotriva lui Mihnea Costoiu după incendiile din căminele de la Politehnică

Liga Studenţilor (LS IAȘI) a depus o plângere penală împotriva lui Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, și a Inspectoratului pentru Situații de...
Ultima oră
Pe aceeași temă