19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialGimnastica a iesit ieri fara medalie din scena olimpica

Gimnastica a iesit ieri fara medalie din scena olimpica

Ziua de ieri, a 11-a a jocurilor olimpice de la Beijing, nu a fost dintre cele mai faste pentru delegatia Romaniei, sportivii nostri obtinand rezultate modeste.
In singura finala a zilei in care am avut o reprezentanta, cea de la barna, tanara Gabriela Dragoi, care abia a implinit 16 ani, nu a reusit decat o clasare pe pozitia a cincea, titlul olimpic la acest aparat, care la editia trecuta a JO i-a revenit Catalinei Ponor, fiind cucerit la Beijing de americanca Shawn Johnson. Desi nu a ratat, cum li s-a intamplat ocupantelor ultimelor trei locuri, romanca (a doua intrata in concurs) nu a contat practic in lupta pentru medalii, din cauza gradului de dificultate destul de mic al exercitiului prezentat. Remarcabil este totusi faptul ca, prin locul 5 pe care s-a clasat, Gabriela Dragoi a adus doua puncte importante pentru reprezentativa Romaniei la JO, ultimele cu care gimnastica romaneasca a contribuit la punctajul total al delegatiei noastre.

In preliminariile de ieri de la canoe, rezultatele au fost sub asteptari, mai ales in seriile de la canoe dublu. Daca la canoe simplu pe 500 m Florin Mironcic a avut o prestatie meritorie, incheind cursa pe pozitia a doua, care i-a asigurat locul in semifinalele de maine, in schimb pentru Ionut Chirila si Andrei Cuculici prezenta in semifinalele de la canoe dublu pe 500 m poate fi considerata un insucces. Potrivit calculelor hartiei, cuplul Chirila-Cuculici, (vicecampioni mondiali anul trecut) ar fi trebuit sa se califice direct in finala unde au mers primele trei echipaje din fiecare serie, dar tandemul romanesc a incheiat doar pe pozitia a patra si va trage joi in semifinale.
La atletism, singurul rezultat notabil inregistrat ieri de o reprezentanta a Romaniei a fost in proba de aruncare a sulitei, unde Felicia Tilea Moldovan s-a calificat in finala. Din pacate, pentru Ionela Tarlea Manolache competitia de la Beijing s-a incheiat ieri fara stralucire. Vicecampioana olimpica la 400 m garduri de la Atena nu a obtinut in capitala Chinei accesul nici in lupta pentru podiumul de la 400 m garduri, nici in cea de la 200 m, unde ieri, in turul secund, a fost doar a cincea.

Tenisul de masa a ramas doar cu Dodean si Crisan
Elizabeta Samara a trecut de primul tur al intrecerilor feminine de simplu la tenis de masa dupa ce a invins-o in runda inaugurala pe congoleza de origine chineza Yang Fen, cu scorul de 4-1. Ea a fost eliminata insa in turul secund de Viktoria Pavlovici, din Belarus. Azi intra in concurs Daniela Dodean si Adrian Crisan. Tot azi va mai intra in competitie, la lupte libere, stefan Gheorghita (74 kg) in preliminarii, recalificari si finala daca va fi cazul. De asemenea, in serii la sarituri in apa de la platforma de 10 m va evolua astazi Ramona Ciobanu.

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...
Ultima oră
Pe aceeași temă