23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialGigi Becali, obligat să îi plătească daune morale lui Pavel Coruţ. De...

Gigi Becali, obligat să îi plătească daune morale lui Pavel Coruţ. De la ce a plecat conflictul

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali a pierdut procesul intentat de scriitorul Pavel Coruţ, care a cerut instanţă daune morale de la acesta după ce a fost înjurat într-o intervenţie telefonică la postul OTV.

Tribunalul Bucureşti a stabilit că Becali trebuie să îi plătească  5.000 de lei lui Coruţ, dar sentinţa nu este definitivă, ambele părţi putând contesta hotărârea tribunalului. 

Procesul a început anul trecut, după  emisiunea “Dan Diaconescu Direct” de la OTV din 24 ianuarie 2010 în care Pavel Coruţ a vorbit de asemenea, în termeni violenţi, despre preoţi şi despre biserică.  Mai exact Pavel Coruţ a spus în acea emisiune că religia este “o frână în calea ştiinţei”, că preoţii sunt “oameni cu discernământ redus sau nişte şarlatani, şarlatani ori nebuni”.

El a mai spus că “Biserica iudeo-creştină este un cuib de paraziţi şi infractori”. În emisiunea amintită a intervenit prin telefon şi Gigi Becali care a spus despre Coruţ, printre alte injurii, că acesta este “diavolul” şi că diavolul l-a pus să vorbească rău despre biserică.

Istoricul procesului

Iniţial, procesul a fost deschis în februarie anul trecut la tribunal când lui Becali i se cereau daune de 150.000 de euro. În iunie Tribunalul Bucureşti a anulat acţiunea lui Pavel Coruţ pentru că acesta nu achitaseră taxa de timbru.

Trei luni mai târziu, în septembrie 2010 Coruţ introduce la tribunal o altă cerere de chemare în judecată lui Gigi Becali care a avut un prim termen pe 15 martie a.c.

Pe 21 iunie judecătorii Tribunalului Bucureşti au dat soluţia: “Admite în parte cererea. Obligă pârâtul (Becali n.r.) la 5000 lei despăgubiri pentru daune morale către reclamant. Respinge cererea având ca obiect plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu apel în 15 zile de la comunicare”.

Pe de altă, pentru aceeaşi emisiune cu Pavel Coruţ şi Gigi Becali, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, anul trecut, să amendeze cu 10.000 de lei postul OTV.

Motivul în emisiunea sa din 24 ianuarie, “moderatorul Dan Diaconescu nu a intervenit în momentul în care invitatul Pavel Coruţ a adus acuzaţii preoţilor şi Bisericii iudeo-creştine”.

 

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă