24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialGermania: Medicii pot prescrie heroina toxicomanilor

Germania: Medicii pot prescrie heroina toxicomanilor

Deputatii germani au adoptat joi, dupa mai multi ani de dezbateri, un proiect de lege care permite prescrierea medicala a heroinei pentru bolnavii care sunt foarte dependenti de acest drog.

Diamorfina, denumirea stiintifica a heroinei, va avea astfel statutul de "stupefiant care poate fi eliberat pe reteta". Aceasta nu va putea fi prescrisa decat pacientilor de peste 23 de ani, dependenti de cel putin cinci ani de heroina si care au incercat de cel putin doua ori terapii de dezintoxicare.

Intre 2.000 si 3.000 de persoane ar putea fi supuse unui astfel de tratament, potrivit purtatoarei de cuvant a social-democratilor pentru politici de sanatate, Carola Reimann.

"Este un progres in tratarea bolnavilor grav dependenti pentru care am militat foarte mult", a precizat reprezentanta Guvernului pentru lupta impotriva drogurilor, Sabine Batzing, intr-un comunicat.

"Le oferim totodata o perspectiva pentru viata", a adaugat ea.

Un studiu realizat in sapte orase din Germania de catre Ministerul Sanatatii si de mai multe landuri a permis demonstrarea ca in anumite cazuri prescrierea de diamorfina este mult mai eficienta decat tratamentele de inlocuire de tip metadona.

Anumiti conservatori din cadrul Uniunii Crestin Democrate (CDU), care s-au opus initial acestui proiect, au fost de acord in cele din urma cu aceasta practica gratie rezultatelor dovedite prin intermediul acestui studiu.

Cele mai citite

Până în septembrie, restricții de coșmar în București, cu trafic sufocant

METROREX anunță restricții de circulație, programate să intre în vigoare de pe 6 iulie până pe 7 septembrie. Măsura restricționării traficului este impusă de...

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Cine e favorit să conducă Naționala după EURO. Declarația lui Edi Iordănescu i-a pus pe gânduri pe fanii Tricolorilor

Declarația selecționerului Edward Iordănescu de după optimea de finală de la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, încheiată cu înfrângerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă