27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGena celor slabi: de ce unii oameni nu se îngraşă niciodată?

Gena celor slabi: de ce unii oameni nu se îngraşă niciodată?

Au asta în sânge. Ei sunt oamenii care se laudă sau se vaită mereu că mănâncă până plesnesc tot ce vor şi când vor fără să se îngraşe. Şi asta pentru că ei sunt cei cu “gena celor slabi“, noua descoperire a specialiştilor, scrie Daily Mail.

Este ştiut că multe gene conduc la obezitate. Dar acum este prima dată când medicina a găsit explicaţia genetică pentru persoanele slabe. Potrivit unui studiu, sunt 28 de gene care menţin greutatea şi formează cromozomul 16 (cromozomul fiind corpusul celular care conţine informaţia genetică – ADN-ul).

Anul trecut, aceeaşi echipă de cercetători din Elveţia a dezvăluit că oamenii fără aceste gene sunt de 43 de ori mai predispuşi la obezitate decât cei care le au.

În mod normal, fiecare persoană are o copie a fiecărui cromozom de la părinţi. Dar uneori secţiunile unui cromozom se pot duplica sau pot dispărea. Asta se întâmplă într-un “dozaj” de gene anormal. “Este prima cauză genetică identificată la oamenii slabi”, au completat specialiştii.

Oamenii de ştiinţă vor să descopere acum de ce acele gene menţin greutatea oamenilor slabi şi, totodată, să inventeze tratamente pentru un apetit dezastruos şi obezitate.

“Genomul este plin de găuri unde genele se pierd, iar în alte locuri avem multe copii ale genelor. În multe cazuri, nu au niciun efect, dar uneori genele duplicate produc schizofrenie, iar cele dispărute dau naştere autismului”, au mai spus cercetătorii.

Pentru studiul lor, ei au analizat ADN-ul a 95.000 de persoane subponderale, pentru care au stabilit o masă corporală de 18.5 kg pe metru pătrat.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă