20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialGalatiul si Braila raman fara spital regional de urgenta

Galatiul si Braila raman fara spital regional de urgenta

Cea de-a doua aglomerare urbana a tarii, formata din municipiile Galati si Braila, care impreuna cu localitatile situate in jurul lor insumeaza o populatie de peste un milion de locuitori, au fost lasate de ministrul Eugen Nicolaescu fara spital regional.
Una dintre prevederile legislative din pachetul de legi referitor la reforma in sanatate ce va fi trecut astazi se refera la infiintarea spitalelor regionale de urgenta. Con form prevederilor avansate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Apostol Andrei” din Galati a fost scos din schema, in favoarea spitalului din Constanta, care devine singurul spital regional de urgenta din provincie, in zona de sud-est a tarii. Masura a dat nastere deja primelor controverse, pentru ca lipseste de o asistenta medicala de urgenta prompta o populatie de aproximativ doua milioane de locuitori, daca includem in aceasta categorie populatia din municipiile Galati, Braila, Tecuci si localitatile rurale situate pe o raza de 40 km in jurul celor doua capitale de judet, dar si faptul ca spitalul clinic galatean este mai apropiat de aglomerarile urbane din Vrancea si Tulcea decat spitalul din Constanta.
Alte argumente neluate in calcul de Ministerul Sanatatii sunt faptul ca spitalul din Galati va fi dotat din aceasta primavara cu o foarte moderna Unitate de Primire Urgente, adaptata organizatoric si functional la sistemul utilizat in tarile Uniunii Europene, dar si acela ca din aceasta primavara la Galati va fi infiintat un serviciu SMURD, pentru care Ministerul Administratiei si Internelor a alocat un elicopter. Opozitia critica in termeni duri decizia ministerului condus de Eugen Nicolaescu: „Este o crima pentru bolnavii din Galati si Braila, obligandu-i, conform planurilor ministrului Eugen Nicolaescu, sa se deplaseze pana la cel mai apropiat centru, care este fie la Constanta, fie la Iasi, fie la Bucuresti, ceea ce este total absurd”, a declarat presedintele PSD Galati, deputatul Dan Nica.

Cele mai citite

Numărul morților din atacul cu pagere din Liban a ajuns la 12, a declarat ministrul libanez al Sănătății

Printre cele 12 persoane ucise, se află și o fetiță de 8 ani. Cel puțin 2 800 de oameni au fost răniți, în atacul...

Gheroghe Mărmureanu a vorbit despre următorul mare cutremur din România

Luni, 16 septembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimțit nu doar pe teritoriul țării, ci...

Încă o lovitură pentru Barcelona! Și Fermin Lopez s-a accidentat

FC Barcelona se confruntă cu o serie de accidentări importante, după ce și mijlocașul Fermin Lopez a fost declarat indisponibil pentru trei săptămâni. După victoria...
Ultima oră
Pe aceeași temă