22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialFrancois Hollande vede o "uniune politică" după alegerile europene din 2014

Francois Hollande vede o “uniune politică” după alegerile europene din 2014

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, apreciază că “uniunea politică” în cadrul UE trebuie să intervină după “uniunea bugetară” şi “socială” şi o vede concretizată “după alegerile europene din 2014”, într-un interviu pentru mai multe publicaţii europene, între care Le Monde, relatează AFP, conform Mediafax.

“Miza instituţională este adeseori evocată pentru a nu face alegeri. Cei mai dornici de a vorbi de uniunea politică sunt uneori cei mai reticenţi să ia decizii urgente (…)”, declară preşedintele francez în acest interviu oferit cu o zi înaintea unui nou summit la Bruxelles, asigurând că nu “nu vizează pe cineva în particular”.

“Uniunea politică (…) este etapa care va urma uniunii bugetare, uniunii bancare, uniunii sociale. Ea va veni să ofere cadrul democratic la ceea ce noi vom reuşi în ceea ce priveşte integrarea solidară”, afirmă el.

La întrebarea “în ce interval de timp vedeţi această uniune politică?”, Hollande a răspuns: “După alegerile europene din 2014. Miza consultării va fi viitorul Uniunii. Aceasta este condiţia pentru a mobiliza popoarele şi ridica nivelul de participare în jurul unei dezbateri adevărate”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă