7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO RARE Pasiune regală: Ce maşini a condus Regele Mihai I

FOTO RARE Pasiune regală: Ce maşini a condus Regele Mihai I

Regele Mihai I este recunoscut ca un automobilist, mecanic şi pilot profesionist cu o vastă experienţă. Pasiunea Majestăţii Sale pentru maşini este prezentată în cartea-album „Maşinile Regelui” realizată de Alteţa Sa Regală Principele Radu de România.

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Maşinile Regelui” este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

„Legătura dintre Rege şi maşini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestăţii Sale. Peste opt decenii de performanţă la volan, de fidelitate şi admiraţie faţă de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto.

Astăzi, după optzeci şi cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeaşi siguranţă discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robusteţe uşor de remarcat. Tratează maşina cu respect, cu atenţie, are un anume fel profund de a «simţi» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul şi cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca şi traficul auto şi celelalte maşini de pe şosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos şi de respectuos pe cât sunt trataţi oamenii pe care îi întâlneşte zi de zi”, spune ASR Principele Radu al României.

Albumul „Maşinile Regelui” va fi lansat vineri, 28 septembrie, la Muzeului Naţional de Istorie. Acest album continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut şi este disponibil în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 39, respectiv 33 lei.

Un BMW care a aparţinut Regelui Mihai I a fost vândut cu 20.000 de euro în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie din România, organizată în luna august de Artmark. Modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care Regele Mihai I a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 5972 cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider. Vezi aici cum arată maşina.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă