22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO PREMIERĂ în istoria de 100 de ani a mărcii Aston Martin....

FOTO PREMIERĂ în istoria de 100 de ani a mărcii Aston Martin. Cum arată cel mai nou model

Aston Martin lansează Vanquish Volante, model de top în gama sa de decapotabile. Vanquish Volante nu este doar o versiune convertible a coupeului Volante ci un model care aduce o premieră absolută în istoria de 100 de ani a mărcii britanice.

Decapotabila este prima din istoria Aston Martin care beneficiază de o caroserie din fibră de carbon, iar noutăţile nu se opresc aici. Vanquish Volante are un predecesor reputat, DBS Volante, cunoscut drept cea mai rapidă decapotabilă din istoria Aston Martin. Noua generaţie, cu toate că are o viteză maximă de 294 km/h, mai puţin decât cei 307 km/h ai generaţiei precedente, realizează sprintul până la 100 km/h în doar 4,1 secunde, ceea ce este un rezultat foarte bun pentru o decapotabilă.

La nivelul motorizărilor noua decapotabilă este propulsată de puternicul motor V12 de 6 litri aspirat natural al versiunii coupe Volante, care i-a împrumutat noului model multe dintre trăsăturile sale, inclusiv la capitolul design. Motorul are nu mai puţin de 565 CP şi un cuplu maxim de 620 Nm.

VIDEO: Aston Martin dezvăluie aspectul noului model. Acoperişul se retractează în 14 secunde.

Vanquish Volante vine cu o noutate şi la nivelul acoperişului retractabil, confecţionat dintr-un material textil ultra-rezistent, în trei straturi. Pentru o îmbinare mai armonioasă a acoperişului cu parbrizul s-a renunţat la pragul superior al parbrizului, ceea ce se traduce şi printr-o aerodinamică îmbunătăţită. 

Aston Martin se promovează drept un automobil pentru gentlemeni, care conduc din plăcere şi nu pentru a căra diverse lucruri. Totuşi noua generaţie a versiunii convertible a lui Volante oferă un portbagaj de aproape două ori mai mare decât a lui DBS Volante, capacitatea acestuia ajungând până la 279 litri, indiferent dacă acoperişul este retractat sau nu, valoare comparabilă cu cele ale modelelor de clase mică ale producătorilor de volum. Însă la spaţiul de depozitare al portbagajului se mai pot adăuga şi micile scaune din spate, care practic sunt folosite mai de grabă la transportarea unei genţi de umăr sau a croselor de golf. Accesul pe aceste două locuri este în continuare foarte dificil.

Printre alte dotări ale maşinii se numără şi jantele din aluminiu de 20 inci sau discurile de frână din carbon-ceramic, care împreună cu alte sisteme de ultimă generaţie fac modelul mai dinamic de condus decât DBS Volante.

Vanquish Volante va avea un preţ de aproximativ 200.000 lire sterline (290.000 euro la cursul zilei) în Marea Britanie, potrivit publicaţiei Car. Modelul este lansat cu ocazia evenimentelor care marchează împlinirea a 100 de ani de existenţă pentru Aston Martin.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă