30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Latura nevăzută a confruntărilor din Turcia

FOTO. Latura nevăzută a confruntărilor din Turcia

La sfârşitul lunii mai, Turcia a început să fie zguduită de proteste. Sute de turci au ieşit în stradă, ca să-şi manifeste  nemulţumirea faţă de planul premierului Recep Tayyip Erdogan de a demola parcul Gezi din centrul Istanbulului.

 

Au urmat confruntări violente între poliţie şi protestatari, în Piaţa Taksim, din Istanbul, dar şi la Ankara. De când au început protestele, patru oameni au murit, iar peste 5.000 de turci revoltaţi şi sute de poliţişti au fost răniţi.

Nemulţumirea faţă de posibila demolare a parcului s-a transformat într-un fenomen comparat cu Primăvara Arabă, în care turcii revendică libertatea de exprimare, libertatea de întrunire şi critică partidul lui Erdogan pentru că ar fi unul autoritar.

Citeşte şi Scene ŞOCANTE în Istanbul. În Piaţa Taksim au loc ciocniri VIOLENTE

Miercuri, Recep Tayyip Erdogan a încercat, să detensioneze situaţia şi a propus un referendum pe tema reamenajării pieţei Taksim. Manifestaţii, însă, nu îşi doresc, referendumul.

Daţi click pe fotografiile de mai sus pentru a vedea unele dintre cele mai puternice imagini de la protestele din Turcia.

 Citeşte şi PROTESTELE DIN TURCIA. Cum răspund manifestanţii propunerii lui Erdogan

 

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna iunie:

2013/06/13//303494-razboi.jpg1. FOTO COLOR: Cum a luptat ARMATA ROŞIE în cel de-Al Doilea Război Mondial

 

2013/06/11//303184-picturi.jpg2Creaţiile unui dictator DEMENT. Aşa arată picturile realizate de către ADOLF HITLER

 

  

2013/06/11//303185-pisica.jpg3. FASCINANT şi emoţionant: Aşa arată cea mai frumoasă prietenie dintre o fetiţă şi o PISICĂ

 

  

2013/06/11//303186-inundatii.jpg4. FOTO incredibile: DEZASTRU în Europa Centrală. Vezi cum arată oraşele occidentale SUB APĂ!

 

  

 2013/06/11//303187-vestul-salbatic.jpg5. FOTO: Cum s-a născut şi dezvoltat un oraş din VESTUL SĂLBATIC. Imaginile sunt fascinante!

 

  
Recep Tayyip Erdogan

Citeste mai mult: adev.ro/mnz3k

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă