17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialFOTO. Care este cel mai scump obiect din lumea filmului

FOTO. Care este cel mai scump obiect din lumea filmului

Rochia albฤƒ purtatฤƒ de Audrey Hepburn în filmul „My Fair Lady", în anul 1964, este cel mai scump obiect din lumea filmului care a fost vândut vreodatฤƒ la licitaลฃie, potrivit unui top realizat de un site dedicat colecลฃionarilor, Picollecta, informeazฤƒ Mediafax.

Deschideศ›i galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu actriศ›a Audrey Hepburn în filmul „My Fair Lady"

Citeศ™te ศ™i: FOTO. Ce se ascunde în spatele rochiei controversate care a divizat internauศ›ii

ลขinuta Ascot, formatฤƒ din rochie ลŸi pฤƒlฤƒrie, purtatฤƒ de Audrey Hepburn în filmul regizat de George Cukor, este o creaลฃie a designerului Cecil Beaton ลŸi a fost vândutฤƒ la licitaลฃie, în anul 2011, pentru suma de 4,5 milioane de dolari.

Filmul „My Fair Lady", bazat pe piesa lui George Bernard Shaw, „Pygmalion", a primit opt premii Oscar.

Pe poziลฃia a doua în clasamentul celor mai scumpe obiecte din lumea filmului vândut vreodatฤƒ la licitaลฃie s-a situat automobilul Aston Martin DB5 care a apฤƒrut în filme ca „James Bond", „Goldfinger" ลŸi „Operaลฃiunea Thunderball/ Thunderball". Automobilul a fost vândut cu 4,1 milioane de dolari la o licitaลฃie organizatฤƒ în 2010.

Podiumul este completat de pianul portocaliu cu motive marocane din filmul „Casablanca". Instrumentul muzical a fost vândut la licitaลฃie în anul 2014, pentru suma de 3,4 milioane de dolari.

Topul celor mai scumpe obiecte din lumea filmului care au fost vândute la licitaลฃie este completat, în ordine, de costumul leului din „Vrฤƒjitorul din Oz/ The Wizard of Oz", realizat din piele ลŸi blanฤƒ de leu, vândut pentru 3,07 milioane de dolari, premiul Oscar câลŸtigat de Orson Welles pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Cetฤƒลฃeanul Kane/ Citizen Kane", vândut la preศ›ul 861.542 de dolari ศ™i rochia purtatฤƒ de Julie Andrews în rolul Mariei din „Sunetul muzicii/ The Sound of Music", vândutฤƒ pentru 676.500 de dolari.

Citeศ™te ศ™i: GALERIE FOTO. Cum se simte Harrison Ford, dupฤƒ accidentul aviatic

În continuarea clasamentului se aflฤƒ camera Panavision PSR 35 mm folositฤƒ de George Lucas la realizarea filmului „Rฤƒzboiul stelelor/ Star Wars", în valoare de 625.000 de dolari, sabia Anduril a lui Aragorn din „Stฤƒpânul inelelor/ Lord of the Rings", vândutฤƒ la preศ›ul de 437.000 de dolari, costumul ceremonial purtat de Charlton Heston în „Ben-Hur", vândut pentru 393.600 de dolari ลŸi rochia purtatฤƒ de Kate Winslet în „Titanic", care a fost vândutฤƒ pentru 275.000 de dolari.

Audrey Hepburn a jucat în filme ca „Breakfast at Tiffany's”, „The Children's Hour”, „How to Steal a Million”, „The Nun's Story” ศ™i „War and Peace”.

Cele mai citite

Donald Trump รฎl vrea pe Elon Musk รฎn echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentalฤƒ pentru eficienศ›ฤƒ condusฤƒ de Elon Musk รŽntr-un interviu despre viziunea sa economicฤƒ, Trump a declarat cฤƒ, dacฤƒ va ajunge la...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Donald Trump รฎl vrea pe Elon Musk รฎn echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentalฤƒ pentru eficienศ›ฤƒ condusฤƒ de Elon Musk รŽntr-un interviu despre viziunea sa economicฤƒ, Trump a declarat cฤƒ, dacฤƒ va ajunge la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ