25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Care este cel mai scump obiect din lumea filmului

FOTO. Care este cel mai scump obiect din lumea filmului

Rochia albă purtată de Audrey Hepburn în filmul „My Fair Lady", în anul 1964, este cel mai scump obiect din lumea filmului care a fost vândut vreodată la licitaţie, potrivit unui top realizat de un site dedicat colecţionarilor, Picollecta, informează Mediafax.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu actrița Audrey Hepburn în filmul „My Fair Lady"

Citește și: FOTO. Ce se ascunde în spatele rochiei controversate care a divizat internauții

Ţinuta Ascot, formată din rochie şi pălărie, purtată de Audrey Hepburn în filmul regizat de George Cukor, este o creaţie a designerului Cecil Beaton şi a fost vândută la licitaţie, în anul 2011, pentru suma de 4,5 milioane de dolari.

Filmul „My Fair Lady", bazat pe piesa lui George Bernard Shaw, „Pygmalion", a primit opt premii Oscar.

Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai scumpe obiecte din lumea filmului vândut vreodată la licitaţie s-a situat automobilul Aston Martin DB5 care a apărut în filme ca „James Bond", „Goldfinger" şi „Operaţiunea Thunderball/ Thunderball". Automobilul a fost vândut cu 4,1 milioane de dolari la o licitaţie organizată în 2010.

Podiumul este completat de pianul portocaliu cu motive marocane din filmul „Casablanca". Instrumentul muzical a fost vândut la licitaţie în anul 2014, pentru suma de 3,4 milioane de dolari.

Topul celor mai scumpe obiecte din lumea filmului care au fost vândute la licitaţie este completat, în ordine, de costumul leului din „Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz", realizat din piele şi blană de leu, vândut pentru 3,07 milioane de dolari, premiul Oscar câştigat de Orson Welles pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane", vândut la prețul 861.542 de dolari și rochia purtată de Julie Andrews în rolul Mariei din „Sunetul muzicii/ The Sound of Music", vândută pentru 676.500 de dolari.

Citește și: GALERIE FOTO. Cum se simte Harrison Ford, după accidentul aviatic

În continuarea clasamentului se află camera Panavision PSR 35 mm folosită de George Lucas la realizarea filmului „Războiul stelelor/ Star Wars", în valoare de 625.000 de dolari, sabia Anduril a lui Aragorn din „Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings", vândută la prețul de 437.000 de dolari, costumul ceremonial purtat de Charlton Heston în „Ben-Hur", vândut pentru 393.600 de dolari şi rochia purtată de Kate Winslet în „Titanic", care a fost vândută pentru 275.000 de dolari.

Audrey Hepburn a jucat în filme ca „Breakfast at Tiffany's”, „The Children's Hour”, „How to Steal a Million”, „The Nun's Story” și „War and Peace”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă