17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTE: Suntem la înălţime!

FOTE: Suntem la înălţime!

România a cucerit 14 trofee, şase de aur, şapte de argint şi unul de bronz, la ediţia din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care a avut loc la Trabzon (Turcia) şi s-a clasat pe poziţia a cincea în clasamentul pe medalii, devansând ţări puternice ca Germania sau Franţa, care au ocupat locul 7, respectiv 8.

Potrivit aşteptărilor, cele mai multe medalii, nu mai puţin şase, au fost cucerite la gimnastică fete, Larisa Iordache, care se anunţă noua stea a acestei discipline, obţinând şase trofee: argint cu echipa, aur la individual compus, aur la bârnă şi sol şi argint la sărituri şi paralele.

La masculin, Daniel Rădeanu a cucerit aur la sol şi argint la individual compus, iar Andrei Groza, argint la paralele. „Este un rezultat excelent dacă luăm în calcul şi faptul că România nu a participat decât la cinci dintre cele nouă discipline sportive la care s-a concurat la Trabzon”, a spus Florin Mişcă, şeful de misiune al delegaţiei României prezente la FOTE. „Ne bucurăm că am reuşit să obţinem pentru sportivii noştri cele mai bune condiţii (n.r. – România s-a numărat printre ţările care au beneficiat de condiţii excelente de cazare, masă şi transport, alte ţări ca Franţa sau Spania, de pildă, reclamând, printre altele, cazarea în camere extrem de mici situate la mare distanţă de locul unde se servea masa), iar ei au confirmat aşteptările.

La gimnastică fete, în primul rând a fost remarcabilă evoluţia Larisei Iordache, care a încheiat cu succes nu mai puţin de trei concursuri de individual compus, pentru că practic a evoluat în toate zilele de concurs (n.r. – în întrecerea pe echipe, de la individual compus şi pe aparate) la toate cele patru aparate. După siguranţa şi eleganţa pe care le-a dovedit, în opinia mea, Larisa va putea urca pe podium şi la Jocurile Olimpice de la Londra. De remarcat a fost şi revenirea pe podiumul Micii Olimpiade a judoului nostru, după şase ani de absenţă”, a mai spus Florin Mişcă.

Premii dublate

Extrem de mulţumţi de rezultatele de laTrabzon, care, din păcate, s-ar putea să fie şi ultimele dacă Guvernul continuă politica de subfinanţare a sportului, şefii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au decis dublarea premierilor, pentru prima dată până la locul şase. „Am discutat cu Octavian Morariu (n.r. – preşedintele COSR) şi am decis dublarea premiilor din fonduri proprii, atât pentru sportiv, cât şi pentru antrenorii lor”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. „Este dovada că ne interesează viitorul sportului şi că vrem să ne stimulăm tinerii sportivi de valoare, precum şi pe antrenorii acestora”.

Cele mai citite

”Extraterestrul negru”, cel mai modificat om din lume, vine la International Tattoo Convention Bucharest

În septembrie, la cea de-a XII-a ediție International Tattoo Convention Bucharest organizată de Costi Azoiței, Berăria H devine loc de exprimare artistică pentru unii...

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Răzvan Lucescu l-a transferat pe Lovren la PAOK!

Echipa românului Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a reușit un transfer de marcă prin aducerea lui Dejan Lovren, câștigător al Ligii Campionilor și finalist al...
Ultima oră
Pe aceeași temă