17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFotbalul constănţean în 2011, între agonie şi extaz

Fotbalul constănţean în 2011, între agonie şi extaz

Viitorul Constanţa a fost în acest an echipa de top a judeţului, în timp ce Farul s-a zbătut pentru a supravieţui.

Chiar dacă nu are nici o reprezentantă în eşalonul de elită al fotbalului românesc, Dobrogea se poate mândri cu cinci echipe prezente în Liga a II-a, trei dintre ele făcând legea. Dintre acestea, Viitorul Constanţa a reuşit să domine autoritar competiţia încheind anul pe prima poziţie a clasamentului, la patru puncte distanţă de urmăritoarele Săgeata Năvodari şi Delta Tulcea.

Celelalte două echipe, Farul şi Callatis Mangalia nu stau tocmai bine în clasament, dar speră la un retur de campionat mai bun, care să le aducă salvarea de la retrogradare.

Într-un clasament făcut doar pe baza rezultatelor din meciurile dobrogene, disputate în turul ediţiei 2011-2012, Viitorul este lider. Echipa patronată de Gheorghe Hagi a reuşit să adune opt puncte în urma partidelor cu rivalele locale (Farul 0-0, Delta 1-0, Callatis 2-0, Săgeata 0-0). Aceasta este urmată de Delta Tulcea, care are cu un punct mai puţin în urma rezultatelor: Callatis 2-1, Săgeata 2-0, Farul 0-0, Viitorul 0-1. Pe a treia treaptă a podiumului neoficial se află Săgeata Năvodari care, în disputele cu celelalte grupări dobrogene a acumulat 5 puncte în urma remizelor cu Farul şi Viitorul şi succesului în faţa celor de la Callatis. Echipa din sudul litoralului o urmează pe Săgeata, Callatis acumulând trei puncte graţie succesului în faţa Farului, echipa alb-albastră având de asemenea trei puncte, dar un golaveraj mai slab decât Callatis.

Acest clasament nu este însă oficial, iar în urma modificărilor ce vor avea loc în pauza de iarnă poate suferi modificări majore în urma disputării returului. 

Trei şanse mari

Există foarte mari şanse ca în sezonul viitor al Ligii I Dobrogea să aibă o reprezentantă. Viitorul este principala candidată la promovare, dar nici Săgeata şi Delta nu sunt de neglijat. Mai mult, plutonul de trei echipe este urmat de Snagov şi Brăila, echipe care au serioase probleme, mai ales financiare, şi le va fi greu ca în retur să ţină pasul cu cele trei din frunte. Nu este mai puţin adevărat că şi Săgeata trece printr-o perioadă de criză, iar partea a doua a campionatului se anunţă destul de dificilă şi pentru formaţia năvodăreană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă