21.1 C
București
miercuri, 24 iulie 2024

Flash

Rednic a demisionat

Tehnicianul Mircea Rednic si-a anuntat, dupa meciul cu Steaua, plecarea de la FC Vaslui, echipa pe care o pregatea din septembrie 2005, fiind posibil ca in sezonul viitor sa antreneze formatia Dinamo. „Imi pare rau ca parasesc din nou Vasluiul, pentru ca am intalnit oameni deosebiti. Sunt bucuros ca mi-am indeplinit obiectivul si sunt convins ca Vasluiul, la ceea ce joaca si la lotul pe care il are, va juca si in sezonul viitor in divizia A”, a spus Rednic dupa meciul cu Steaua, pierdut de FC Vaslui cu scorul de 0-4, in ultima etapa a diviziei A. Mircea Rednic a felicitat echipa Steaua pentru victoria din meciul de miercuri.
Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, si-a exprimat supararea pentru infrangere. „Sunt suparat, este normal, pentru ca am pierdut. Am spus inca de la inceput ca nu doresc de la jucatori decat onoare, iar unora trebuie sa le iasa din memorie acest cuvant. Il felicit pe Gigi Becali si nu am nici un fel de problema cu el”, a spus Porumboiu.

Opt victorii romanesti in prima zi a „Centurii de Aur”

Ionut Gheorghe (64 kg), cel mai titrat pugilist roman prezent la cea de-a 35-a editie a turneului international de box „Centura de Aur”, competitie care se desfasoara zilele acestea la Constanta, a inceput cu o victorie, 16-9, in meciul cu georgianul Koba Karkasadze, confirmandu-si statutul de vedeta a lotului nostru. Dintre ceilalti 20 de boxeri romani care au urcat in ring in prima zi a intrecerilor, doar sapte au reusit sa obtina victorii. Stelistul Marius Racaru (64 kg) a castigat la puncte (25-15) disputa cu tunisianul Islami Tefani, iar Stefan Coanda (51 kg), de la Energia Turceni, l-a invins cu 30-12 pe israelianul Piter Masinzo. La 54 kg, Veronel Tarau a castigat cu 21-13 in meciul cu Nicolos Izoria, din Georgia, iar la 57 kg, Marius Niculescu, de la Farul Constanta, l-a invins cu 24-11 pe tunisianul Mohamed Gharbi. La 81 kg, Nicoale Berariu, de la CSM Florconstruct Suceava, a dispus de egipteanul Yasser Ramadan cu 15-12, iar in limitele categoriei 91 kg, Stefan Balint, de la BC Stefan Emil Stoicescu, a castigat prin abandon in fata algerianului Touilbini. La +91 kg, Andrei Crivat, de la Petrom Ploiesti, a pierdut prin inferioritate la Bogdan Dinu, declarat invingator. In aceasta seara sunt programate semifinalele, iar maine seara finalele.

Sapte romani dopati de la inceputul anului

In urma celor 1.054 de teste doping efectuate de la inceputul anului 2006 – 657 la cererea ANAD, 337 la solicitarea federatiilor nationale, 25 la cea a COSR, 17 la cererea cluburilor si 16 teste la solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) – sapte sportivi au fost depistati pozitiv. Ultimul, descoperit in urma cu cateva zile, a fost boxerul George Dobros, depistat pozitiv la furosemid, vicecampion national de juniori, caruia i se va retrage medalia cucerita. Presedintele Agentiei Nationale Antidoping (ANAD), Gratiela Vajaiala, a spus ca pana la finele anului doreste sa efectueze 2.300 de teste. In aceste zile a fost adoptata noua Lege antidoping, 227/2006, care aduce imbunatatiri in corelare cu termenii folositi de Agentia Internationala Antidoping (AMA). Potrivit noului act normativ, printre cei noua membri ai Consiliului Director se vor numara un reprezentant al ANS, nu doi, ca pana acum, si doi reprezentanti ai Cancelariei primului ministru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă