23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFisichella a lansat Ferrari 458 Italia în România

Fisichella a lansat Ferrari 458 Italia în România

Noul model Ferrari 458 Italia a fost lansat în acest weekend de pilotul Scuderiei Ferrari Giancarlo Fischella, care a făcut demonstraţii spectaculoase pentru publicul din România pe un traseu amenajat în parcarea Băneasa Shopping City. Evenimentul a marcat aniversarea a doi ani de prezenţă oficială în România a mărcii Ferrari, prin importatorul Forza Rossa.

Desenat de Pininfarina şi prezentat la Maranello ca fiind începutul unei revoluţii în segmentul maşinilor supersportive, Ferrari 458 Italia este modelul care înlocuieşte în gama Ferrari celebrul F430. Echipat cu un motor V8 de 4.5 litri care dezvoltă 570 CP/9.000 rpm, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi având o greutate de doar 1.380 de kilograme, 458 Italia are un raport putere/greutate excepţional, de 413CP per tonă. Aceasta îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3.4 secunde şi să atingă o viteză maximă de peste 325 km/h.

Pentru că vorbim de un Ferrari, clienţii îşi pot personaliza maşina proprie într-un infinit de moduri, în cele patru mari arii dedicate lui 458 Italia: Racing şi Circuit, Exterior şi Culori, Interior şi Materiale şi Echipamente şi Călătorii. De exemplu, caracterul sportiv al maşinii poate fi subliniat prin optarea pentru scaune super-uşoare din fibră de carbon, iar clienţii pot alege dintr-o varietate extremă de culori şi materiale prin intermediul uneltelor de configurare virtuală disponibile în showroom-uri Ferrari.
În show-room-ul Ferrari din Otopeni clienţii au la dispoziţie un configurator cu ajutorul căruia îşi pot „proiecta” maşina visată. În Europa au fost distribuite, deocamdată, doar 5 astfel de configuratoare dintre care unul a ajuns şi în România.

Forza Rossa a realizat în 2008 o cifră de afaceri de 4,5 mil. Euro iar în 2009 de 6,5 mil. Euro, aşteptându-se ca în 2010 cifra de afaceri să depăşească 8 mil. de euro. Cele mai vândute modele, în cei doi ani de activitate, au fost: 599GTB, 615 Scaglietti One to One, Scuderia Spider, California, 599GTO şi nu în ultimul rând cel mai nou model, 458 Italia. Scuderia Spider şi 599GTO, modele de colecţie, deşi au avut alocate României doar câte două maşini, au fost imediat achiziţionate de către iubitorii de Ferrari români, pentru Scuderia Spider fiind necesară suplimentarea cu încă două maşini.

Noul model, proaspăt lansat în România, are deja solicitări pentru 11 maşini, 6 dintre ele urmând să fie livrate în 2011. În urma acestor vânzări, reprezentanţii Forza Rossa au observant că iubitorii de Ferrari din România preferă maşinile cu motor V12 ceea indică faptul că îşi doresc maşini mai puternice şi mai silenţioase. Dacă în Europa, procentul este de 66% pentru V8 şi 33% pentru V12, în România, cumpărătorii şi-au cumpărat maşini echipate cu motor V12 în proporţie de 55%, restul de 45% optând pentru V8.

sursa drive-test.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă