» De la 1 septembrie, edilii vor sa inceapa montarea retelelor de fibra optica.
» Edilii vor sa impuna firmei castigatoare preturi mici pentru inchirierea retelelor.
Primaria capitalei va scoate din nou la licitatie proiectul privind introducerea retelelor de fibra optica in Bucuresti.
Procedurile au fost reluate pentru a se gasi firma care sa intruneasca criteriile municipalitatii. In cursul acestei saptamani, va fi publicat anuntul in Monitorul Oficial si in Monitorul European, iar timp de 52 de zile edilii vor primi oferte din partea firmelor interesate. De data aceasta, primaria a stabilit criterii precise pentru departajarea firmelor si care nu mai lasa loc interpretarilor, dupa cum a declarat Radu Alexandru, director in Primaria Capitalei si responsabil de proiect.
Lucrari intarziate
Lucrarile de introducere a retelelor de fibra optica ar fi trebuit incepute inca din 2006, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza ca inca nu a fost aleasa firma care se va ocupa de acest proiect.
Edilii au mai organizat o licitatie la care sapte firme au cumparat caietul de sarcini, patru au depus ofertele, trei au fost alese si cu doua s-au purtat negocieri. Este vorba despre doua consortii formate din firmele Luxten-Alcatel-Ericsson si ARO Construct in asociere cu Omnilogic. La final, s-a constatat ca acestea nu indeplinesc exigentele din caietul de sarcini si au pus mai multe conditii pe care primaria nu le-a putut accepta.
Conditii mai dure
Pentru cea de-a doua licitatie, caietul de sarcini a fost modificat, iar primaria va realiza un parteneriat prin concesionarea de lucrari si servicii.
Edilii au impus conditii mai dure firmelor interesate, printre care utilizarea preturilor cele mai mici de pe piata, astfel incat cetateanul sa nu fie nevoit sa achite sume mari, dupa cum a precizat Radu Alexandru.
Punctaje clare
Cei care au realizat caietul de sarcini au stabilit punctaje clare referitoare la departajarea firmelor care se va putea face foarte simplu si repede si au scos articolele care dadeau nastere la interpretari.
Conform proiectului "Netcity", toate cablurile aeriene care acum sunt intinse pe stalpi vor fi introduse in subteran.
INVESTITII
» Peste 150 de milioane de euro
Investitia necesara pentru realizarea primelor doua etape ale proiectului depaseste 150 de milioane de euro. Netcity se va desfasura in trei etape si va fi finalizat in aproape opt ani.