17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialFermierii ies in strada

Fermierii ies in strada

Sute de agricultori din judetul Botosani vor declansa, la inceputul lunii septembrie, actiuni de protest, in semn de nemultumire fata de politica Guvernului in domeniul agricol.

Sindicatul crescatorilor de Taurine, Sindicatul Oierilor si Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante, cu sprijinul Blocului National Sindical, au anuntat ca vor organiza, pe 3 septembrie, un mars si un miting in municipiul Botosani. Fermierii vor ajunge in fata prefecturii cu zeci de utilaje agricole, cerand subventie de 50% pentru motorina folosita in agricultura si subventii mai mari pentru crescatorii de animale si pentru cultivatorii de cereale.
Liderul local al BNS, Vasile Chiru, cere si altor categorii sociale sa participe la protestul agricultorilor, pe motiv ca si acestea beneficiaza de munca taranilor.
"Fara acest domeniu de activitate, nu putem trai. Ei sunt sursa de hrana si, de aceea, la acest protest ar trebui sa participe si oamenii de la oras. Vom folosi toate mijloacele de protest pentru a satisface revendicarile", a declarat Chiru.

» Agricultorii botosaneni cer Guvernului subventii mai mari la motorina, dar si pentru cresterea animalelor si cultivarea plantelor.

Cele mai citite

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

VIDEO. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, despre salariile de la PRO TV

Într-o ediție recentă a emisiunii „La Măruță”, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au revenit la MasterChef după o perioadă la...

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...
Ultima oră
Pe aceeași temă