De la meciul cu Săgeata Năvodari, curtea stadionului Farul din Constanţa este aproape goală, iar sediul clubului este pustiu. Din când în când, câte o grupă de copii care are antrenament la handbal sau atletism mai sparge liniştea, iar în jurul prânzului, antrenorii stau la o şuetă pe banca aflată în parcare. Niciodată nu se discută ceva spectaculos, dar acum lucrurile par să fie altfel, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa şi patronul clubului au avut mai multe runde de negocieri, iar autorităţile par mai dispuse ca niciodată să se implice.
În principiu, astăzi are loc întâlnirea decisivă între părţi, una la care vor participa şi avocaţii, iar luni ar urma să se semneze actele de asociere între CJC şi club. Pe surse, Consiliul va deveni „stăpân” pe 50% din acţiuni şi nu va investi decât în infrastructură, planul pe termen lung fiind chiar o nouă arenă, cochetă şi funcţională, care să atragă iar suporterii după modelul Ploieşti sau Giurgiu. De partea de performanţă ar urma să se ocupe tot actualul patron, sau altcineva dispus să cumpere acţiunile sale, dar ce este important este că FC Faul va scăpa de durerile de cap provocate de achitarea facturilor la energie, apă sau căldură, acestea urmând să intre în sarcina autorităţilor. Nimic nu a fost confirmat însă.
Ieri, reprezentanţii clubului ştiau la fel de puţin ca jurnaliştii.Giani Nedelcu, patronul echipei, anunţase doar existenţa negocierilor şi că a discutat cu reprezentanţii autorităţilor patru zile la rând, fără însă a preciza şi finalitatea lor. Antrenorul Ion Răuţă, al cărui contract a expirat, era în schimb circumspect pentru că lucrurile se mişcă extrem de lent şi este aproape imposibil să se creeze o echipă competitivă dacă nu se iau măsuri rapide.
„Momentan, eu nu mai am contract cu echipa, dar mi-aş dori să ajut în continuare clubul. Din păcate, timpul trece şi deja o să intrăm în criză. Şi dacă aceste negocieri se vor încheia fericit, tot va dura o lună până la adunarea unui lot de jucători şi vor rămâne cinci săptămâni de pregătire efectivă şi de teste, or, noi avem nevoie de minimum opt săptămâni din cauza vacanţei atât de lungi. Fără câteva achiziţii de valoare nu avem nici o şansă anul viitor, iar dacă se doreşte salvarea Farului, cei abilitaţi trebuie să se mişte foarte repede”, ne-a spus tehnicianul.
PERICOL
Lot zero?
Momentan, FC Farul mai are 10 jucători sub contract, însă toţi pot pleca liberi dacă îşi depun memorii pentru că nu au mai primit nici un ban din luna martie. Un apropiat al echipei ne-a spus că a încercat să convingă mai mulţi jucători experimentaţi să vină la Farul pentru noul proiect, dar că aceştia l-au refuzat categoric din cauza problemelor din ultimii trei ani. Soluţia ar fi ca scheletul lotului să fie format din jucători constănţeni, a căror întreţinere ar costa mai puţin, dar lotul actual de juniori nu oferă decât 5-6 soluţii pentru echipa mare.