15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul şi Viitorul, egal mulţumitor

Farul şi Viitorul, egal mulţumitor

Cele două echipe constănţene au terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată pe stadionul „Farul”, în prima etapă a returului Ligii a II-a la fotbal.

Fotbalul din eşalonul secund s-a reluat sâmbătă, când au fost programate marea parte a partidelor din etapa cu numărul 16, prima a returului. Cea mai atractivă întâlnire se anunţa cea de la Constanţa dintre FC Farul şi Viitorul, două echipe locale. Rezultatul, 0-0, a mulţumit ambele tabere, iar jocul, per ansamblu, a fost peste media campionatului, în ciuda terenului greu. Primul aspect demn de menţionat este numărul de spectatori din tribune.

Oficialii constănţeni au decis să joace meciul în nocturnă şi, în ciuda frigului pătrunzător, la meci s-au încumetat să vină peste 3.000 de spectatori. Acest lucru este remarcabil în condiţiile în care, în turul competiţiei, la meciurile de pe teren propriu Farul a avut o medie de puţin peste 500 de spectatori. Suporterii din tribune au plecat dezamăgiţi de faptul că favoriţii lor nu s-au impus, dar mulţumiţi de faptul că marinarii au demonstrat că sunt pe drumul cel bun. Doar pregătirea fizică mai slabă a gazdelor a făcut ca Viitorul să pună stăpânire pe joc în ultimele 20 de minute, şansa şi portarul Zdrâncă împiedicând însă o înfrângere. La finalul partidei, cei doi antrenori s-au arătat mulţumiţi de rezultat, însă şi-au exprimat şi anumite regrete.

Cătălin Anghel, antrenorul Viitorului, a spus: „Au fost două reprize total diferite. Noi am încercat să jucăm prin pase, în ciuda terenului greu. La final puteam pleca acasă cu cele trei puncte, însă aşa a fost să fie, sunt mulţumit de rezultat, dar, cu puţin mai multă atenţie, am fi putut câştiga. De partea cealaltă, Gheorghe Butoiu a declarat: „Am avut şansă. Puteam câştiga, dar la fel de bine puteam să şi pierdem. Cred că rezultatul este echitabil, însă regret că nu am putut oferi suporterilor veniţi la meci un succes”.

Săgeata s-a impus la scor

A treia echipă a judeţului Constanţa, Săgeata Năvodari, a jucat şi ea, sâmbătă, în etapa a XVI-a. Elevii lui Aurel Şunda şi-au tranşat partida în chiar primele minute. Jianu a deschis scorul în minutul 8, iar Chiţu a dublat avantajul gazdelor cinci minute mai târziu. Oaspeţii de la CF Brăila au replicat în minutul 35 prin Necoară, însă reuşita acestuia a fost anulată la trei minute după pau¬ză, când Vezan a refăcut diferenţa de două goluri. Săgeata rămâne în urma acestui rezultat pe primul loc şi aşteaptă decizia FRF cu privire la posibilitatea de a promova.

8 este locul pe care se află FC Farul după meciurile de sâmbătă, în timp ce Viitorul rămâne pe locul 5.

Cele mai citite

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Consumul energetic al inteligenței artificiale pune presiune pe rețeaua electrică din SUA

Conform celor mai recente estimări ale experților, consumul tot mai mare de energie al inteligenței artificiale pune o presiune semnificativă asupra rețelei electrice din...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă