22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialFarul, echipa fără obiectiv

Farul, echipa fără obiectiv

Conducerea clubului spune că doreşte ca, în retur, să obţină cât mai multe puncte, dar nu ţinteşte un scop anume.

Pe ultimul loc în ierarhia eşalonului secund, FC Farul şi-a reluat pregătirea şi aşteaptă un retur de campionat mult mai reuşit. „Mă aştept ca, până la retur, să fim o echipă foarte bine pregătită, bine organizată, jucători care să-şi dorească să progreseze şi astea toate să ducă la amplasarea Farului pe un loc superior”, a declarat tehnicianul formaţiei de pe litoral, Alin Artimon, la reunirea echipei. „Nu avem un obiectiv fix. Ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte, acesta este singurul nostru gând”, a mai adăugat Artimon. Acesta a avut la primul antrenament 19 jucători şi anume: Vl. Neagu, Cernat – portari; Niţescu, Buzea, Ţabără, Olteanu, Săceanu, B. Nicola, Coteanu, Sg. Popescu, Ghenciu, Stavian, Pâslaru, Popa, Gavrilă, Erdal, M. Matei, Stoianof, Chiţu – jucători de câmp.

La capitolul lot vor fi câteva modificări majore. „Lotul cu care vom aborda returul campionatului va fi stabilit în funcţie de perioada de pregătire şi de interesele noastre. Momentan, pot spune că există mari şanse ca doi jucători dintre cei care au fost la reunire, să plece. Totodată, pot să spun că ne interesează jucători de la Săgeata Năvodari şi suntem în discuţii cu un fundaş stânga ce a evoluat pentru Callatis Mangalia”, a spus Artimon, care a lăsat să se înţeleagă faptul că între Farul şi Academia „Hagi” începe să se sudeze un parteneriat. „Posibil să luăm şi jucători de la Academia Gheorghe Hagi. Forma în care vor veni ei, împrumutaţi sau cumpăraţi, rămâne să o stabilească cei din conducere. În principiu, am căzut de acord asupra doi jucători”, a spus antrenorul marinarilor.

În ceea ce priveşte programul de pregătire, acesta cuprinde mai multe faze. Cronologia lor a fost anunţată de acelaşi Alin Artimon: „Vor fi opt zile de readaptare la efort, din 23 ianuarie până pe 3 februarie va fi un cantonament aici, la stadion. Din 3 până pe 8 februarie, vor fi alte cinci zile în Constanţa şi teoretic, sper că şi practic, până pe 23 o să plecăm în Antalya. Zilele care au rămas până la reînceperea campionatului, le vom petrece la Constanţa. În pregătire ne-am propus zece jocuri amicale, cu cel de duminică inclusiv, care va fi unul şcoală”.    

Artimon rămâne la Farul

Tehnicianul echipei constănţene a afirmat că doreşte să termine ce a început să construiască şi vrea să-şi respecte înţelegerea cu gruparea de pe litoral. „Mă interesează să-mi respect înţelegerea vizavi de Farul, nu neapărat de domnul Giani Nedelcu. Am încercat şi încerc să construiesc ceva, chiar dacă înţelegerea mea cu Farul expiră în vară. De construcţia pe care mi-am asumat-o, o să beneficieze clubul şi, probabil, un alt antrenor. Atunci când iei o echipă din mers şi o construieşti, cel mai greu este să obţii rezultatele”, a încheiat tehnicianul care a fost la un pas de a se despărţi de Farul, o clauză din contract, de ordin financiar, împiedicându-l să plece.

13 este ultimul loc ocupat de Farul după turul campionatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă