20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFanel Pavalache, om sucit

Fanel Pavalache, om sucit

Fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache a fost acuzat de catre procurorul de sedinta de marturie mincinoasa, in cadrul procesului senatorului Serban Mihailescu, dupa ce fostul functionar si-a schimbat declaratia data in fata anchetatorilor, in baza careia politicianul a fost deferit justitiei. Acesta a spus ca tot ce il intereseaza este sa-si recupereze prejudiciul, adica aproximativ 100 de milioane de lei.

Pavalache a fost audiat ieri de magistratii instantei supreme, in procesul in care senatorul Serban Mihailescu este judecat pentru coruptie. Fostul consilier a spus ca doreste sa-si recupereze banii pe care i-a dat pe armele de vanatoare oferite cadou pentru a fi mentinut in functia de consilier in Guvernul Nastase. Astfel, Pavalache si-a modificat depozitia in fata magistratilor, fata de marturia depusa la Parchet, unde a sustinut ca armele pe care i le-ar fi pretins Serban Mihailescu erau pentru Adrian Nastase. Timp de aproximativ doua ore, Pavalache a refacut traseul celor noua arme de vanatoare, starnind nemultumirea procurorului de sedinta care s-a sesizat pentru marturie mincinoasa.
Astfel, un prim set de sase arme a fost prezentat de catre Pavalache lui Mihailescu, la Palatul Victoria, urmand ca apoi „cineva”, stabilit de Marin Bucur, presedintele AVPS, sa se ocupe de documentatia necesara. Conform declaratiei lui Pavalache, Bucur ar fi spus ca Dumitru Mitulescu de la asociatia „Cerbul” se va ocupa de indeplinirea formalitatilor si de obtinerea tuturor autorizatiilor necesare pentru achizitionarea armelor.

Nastase pretentiosul

Fostul consilier a precizat ca Dumitru Mitulescu este cel care s-a ocupat de formalitati si chiar l-a insotit la magazinul de arme, fara interventia lui Marin Bucur. Pavalache a declarat ca armele au costat „100 si.. de milioane de lei” si ca ar dori sa-si recupereze prejudiciul. Acesta a mai relatat ca, in mai 2002, a mai cumparat un set de trei arme, dar ca intre timp fusese „retrogradat” in functia de expert guvernamental si pus sa se mute intr-un birou „de pe scara de serviciu de la Palatul Victoria, o chicineta!”, dupa ce, initial, fusese cunoscut ca „imparatul-imparatilor de la Palatul Victoria”. Schimbarea functiei si mutarea sa intr-un alt birou au fost „efectul” faptului ca „Adrian Nastase nu a fost multumit de promptitudinea cu care a actionat pentru achizitionarea armelor si nici de nivelul calitativ al acestora”. Pavalache sustine ca si el, si sotia sa au fost amenintati in perioada anchetei atat de procurori, cat si de detinuti, „indivizi care apareau si dispareau”. Acesta a declarat judecatorilor ca a mai facut un denunt in 2005 la fostul Parchet National Anticoruptie care „s-a pierdut pe holuri”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă