19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialFalsificatori prinsi de politisti

Falsificatori prinsi de politisti

» Teapa de aproape 300.000 de lei descoperita de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.
» Suspectii au reusit sa obtina cu ajutorul unor adeverinte false mai multe credite de la diverse banci.
» La domiciliile acestora a fost descoperit un adevarat arsenal de echipamente folosite la contrafacerea documentelor oficiale.

Sase barbati au ajuns in spatele gratiilor dupa ce, de la inceputul acestui an, cu ajutorul unor acte false, au reusit sa obtina in mod ilegal mai multe imprumuturi bancare, dar si produse electronice in valoare de aproape 300.000 de lei. Anchetatorii spun ca suspectii sunt din Constanta, Eforie Nord si Eforie Sud. Fata de acestia s-a retinut faptul ca in perioada ianuarie-mai 2007, prin folosirea de acte false, semnaturi contrafacute si persoane de contact, au pagubit mai multe banci si magazine de produse electronice cu suma 2,8 miliarde de lei vechi. Mai mult de atat, acestia au achizitionat marfuri de la diverse societati comerciale pentru plata carora au emis file cec fara a avea disponibil in contul bancar. Gruparea este formata din Constantin Georgescu, de 49 ani, din Constanta, Alexandru Mircea Alexandru, de 26 ani, din Constanta, Nicolae Sorin Boncata, de 31 ani, din Eforie Nord, Mircea Constantin Moroianu, de 47 ani, din Constanta, Viorel Gulus, de 43 ani, din Eforie Sud, si stefan Cornel Atanase, de 36 ani, din Eforie Nord. In timpul perchezitiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au descoperit o parte din bunurile provenite din infractiuni, documente falsificate, precum si carduri bancare falsificate.

In spatele gratiilor

Pe numele suspectilor, magistratii au emis mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. Fata de acestia se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals. Totodata, stefan Cornel Atanase mai este cercetat pentru comiterea infractiunii de detinere in vederea punerii in circulatie de instrumente de plata electronica falsificate, iar fata de Viorel Gulus s-a inceput urmarirea penala si sub aspectul comiterii infractiunii de proxenetism.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă