21.1 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialExtravaganta calculata a Gradinii OAR

Extravaganta calculata a Gradinii OAR

Gradina OAR a devenit un punct de referinta pe harta locurilor cool din Bucuresti, prin asocierea ei cu "Street Delivery",festivalul prin care, pentru un weekend, strada Arthur Verona este inchisa pentru masini si redata pietonilor cu solide convingeri urbane (aici intra mancarea vegana, mersul pe bicicleta, Obama etc). Pe durata festivalului, Ordinul Arhitectilor din Romania pune la bataie sediul (inclusiv curtea), care devine spatiu expozitional pentru diverse performante. Locul, amenajat de mana sigura a unui profesionist, a impus de la inceput prin bun-gust, astfel ca nu a mirat pe nimeni transformarea lui in vara asta intr-o aristocratica gradina de vara. Daca "Street Delivery" sufera de "contradictii interne" profunde, fiind un festival exclusivist de urbani care se vor veseli si democratici, Gradina OAR e pe un concept mai matur si mai decis – pe scurt, e pur si simplu un loc intelectual si elitist.

 

Nu-ti zambeste dragut si fals, nu te streseaza cu activisme bovarice; e doar elitist si atat, cu o distinctie feroce si net wireless pe gratis. Verdeata invaziva (iarba, flori, copaci stufosi) si cladirea veche din spate fac locul sa para un mic conac sau o casa de vacanta interbelica, impresie intarita si de fotoliile de rachita impletita. Acestei perceptii i se opun separeurile, din panouri "minimaliste" realizate din diverse materiale si culori (granit, marmura etc.). Ele dau personalitate artistica locului, o nota necesara de extravaganta perfect calculata. Ce li se poate reprosa e ca sunt prea mici, totusi daca inghesui doua masute separeul se umple (prin urmare, nu veniti in grupuri mai mari de 5-6 persoane). Comanda vine repede, intrucat barul e plasat ingenios in fata separeurilor, astfel incat chelnerii te repereaza rapid.

 

Lumea e exact cea la care te astepti – arhitecti, artisti cu bani, tineri urbani (deci nu insist). Preturile nu surprind cu nimic nici ele – mari si depresive: bere la 0,33 l cu 7–9 lei (13 lei Guiness), cafeaua intre 6 (un amarat de espresso) si 12 lei ("coffee choice" – cafea cu un alcool la alegere). Cocktailurile sunt toate la 15 lei, indiferent ca e vorba de gin tonic, Mojito sau Long Island. Alcoolurile tari vin din zona "quality" – coniac Hennessy, Remi Martin, Courvoisier, gin britanic si votca scandinava – si se servesc la 50 ml. Mancare nu se serveste, dar se organizeaza evenimente care hranesc spiritul, cum ar fi expozitii de fotografie si concerte de jazz, mai ales concerte de jazz. Pana pe 15 octombrie gradina va fi deschisa sigur – si, daca vremea o va permite, si mai incolo.

Cele mai citite

11 morți în urma unor atacuri rusești în sudul și estul Ucrainei

Atacurile ruseşti împotriva unui oraş din regiunea Zaporojie şi a unor sate din regiunea Doneţk, în sudul şi estul Ucrainei, s-au soldat sâmbătă cu...

Silvestru Șoșoacă despre Diana Șoșoacă: Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe

„ Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe. Șosoacă a avut nevoie de PSD-ul lui Ciolacu. Nota 5, mă refer la 5% se...

EURO 2024: Germania trece cu 2-0 de Danemarca și e în sferturi

Germania a obținut calificarea în sferturile Campionatului European, după victoria cu 2-0 în fața Danemarcei. Meciul s-a jucat la Dortmund și a fost întrerupt...
Ultima oră
Pe aceeași temă