11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialEvaluarea la Poliţia Deta s-a încheiat, iar rezultatele vor fi anunţate în...

Evaluarea la Poliţia Deta s-a încheiat, iar rezultatele vor fi anunţate în 1 august

Evaluarea făcută de specialiştii Direcţiei Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la Poliţia Deta, legată de scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului, s-a încheiat astăzi, iar rezultatele vor fi prezentate în 1 august, informează IGPR, potrivit Mediafax.

Rezultatele acţiunii specialiştilor IGPR vor fi analizate la nivelul conducerii IGPR, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţia precizează că măsurile ce urmează să fie dispuse vor fi anunţate luni.

Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta, a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Poliţiştii au stabilit că agresorul este Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL), şi că şi fratele lui Bogdan, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandal.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost duşi la spital, doi ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara şi fiind în stare stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, fiind apoi externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Iniţial, patru persoane, între care şi Călin Roman au fost reţinute, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, anunţa, luni, că a dispus o anchetă la Deta, iar şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia.

Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni între care hipertensiune arterială şi boală coronariană.

Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

Cele mai citite
00:02:44

Video”M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Îndemn la vot pentru Simion și Șoșoacă

Sunt viitorul președinte George Simion.Patriot declarat, în realitate trombon.Original până-n măduvă, vreau s-atrag ciolanu’și nici nu-l imit pe Zelea Codreanu. Votați-mă, votați-mă, semnați mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă