22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialEu vreau sa fiu supererou

Eu vreau sa fiu supererou

Andrei Berindan surprinde aspiratiile supereroice ale fiecaruia dintre noi, gata sa prinda forma in momentele de criza.

"Eu vreau sa fiu supererou" este titlul expozitiei gazduite de galeria Atelier 35 in perioada 8–26 februarie 2008, semnata de artistul Andrei Berindan. Expozitia cuprinde pictura, fotografie si obiect si consta, in cuvintele artistului, intr-o "serie de portrete ale unor oameni obisnuiti sa se confrunte cu diverse probleme ale vietii si care, din aceasta cauza, au in fiecare expresie o dorinta de a deveni  supereroi, iar acolo unde nu e posibil, macar o tendinta spre acest ideal". Eroii din lucrarile lui Andrei Berindan sunt oameni obisnuiti, suntem noi insine, generatiile actuale, aflate pe punctul de a invinge si de a esua, mereu panditi de aspiratii supereroice. Fiecare dintre noi poarta tricoul albastru de Superman. "Eu sunt Superman si tu esti Superman", spune Andrei Berindan, fiindca latent in fiecare dintre noi sta o energie gata sa izbucneasca in momente de cumpana sau de angoasa.
Aflat la prima sa expozitie personala, Andrei Berindan este un supererou artist, absolvent al Universitatii de Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, Sectia Pictura, in prezent student in ultimul an al programului de masterat de pictura in cadrul Facultatii de Arte din Bucuresti, in clasa profesorului Marin Gherasim.
Atelier 35 este un spatiu destinat tinerilor pana in 35 de ani, ce promoveaza cercetarea experimentala, noile mijloace de expresie si comunicarea intre medii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă