16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEmoţii pentru HCM

Emoţii pentru HCM

Ratarea calificării în Liga Campionilor nu i-a demolat moral pe handbaliştii de la HCM Constanţa. Cea mai valoroasă echipă masculină din ţară s-a descurcat mai mult decât onorabil în Liga Naţională, acolo unde ocupă prima poziţie fără să fi pierdut vreun meci, şi s-a calificat lejer în faza grupelor din a doua competiţie europeană intercluburi.

De altfel, retrogradarea în Cupa EHF nu pare să fie una tragică, de la an la an aceasta devenind tot mai puternică, majoritatea echipelor calificate fiind, de fapt, formaţii care nu au prins un loc de Ligă. Anul acesta, povestea se va repeta, cu HCM Constanţa trimisă în urna a doua a favoriţilor după ultimele rezultate, şi cu posibilitatea ca pe litoral să vină nume mari ale handbalului european, pentru că HCM va juca acasă, nu în „exil”, aşa cum a făcut-o în ultimii ani.

Au scăpat de Ademar Leon

Astăzi, de la ora 13:00, oficalii constănţenilor vor avea emoţii. La sediul forului european are loc tragerea la sorţi a celor patru grupe, iar campionii României sunt în urna a doua a capilor de serie. Asta nu îi va scuti însă de emoţii, singurul nume mare evitat prin clasarea între primele opt fiind Ademar Leon, din Spania, un nume terifiant, dar care ar fi garantat casă închisă la Sala Sporturilor.

La Constanţa ar putea veni însă Montpellier, mai vechea cunoştinţă din Franţa sau Pick Szeged, tot un adversar “tradiţional” pentru campaniile europene la nivel înalt, dar şi Nantes sau Sporting Lisabona, echipe care nu au prins decât urnele 3 şi patru la tragerea la sorţi.

În cel mai rău caz, grupa HCM-ului ar putea propune pe Szeged, Kristianstad şi Nantes, iar o extragere favorabilă ar însemna Hannover, Zomimak (Macedonia) şi Csurgoi HK (Ungaria), dar niciun adversar nu va fi unul de calibrul echipelor pe care marinarii le-ar fi putu întâlni în Liga Campionilor. Partea plină a paharului este că iubitorii de handbal constănţeni vor putea vedea echipe valoroase chiar acasă, fără a mai fi nevoiţi să facă o deplasare obositoare până la Buzău sau Bucureşti.

Cele patru urne

Urna 1: Pick Szeged (Ungaria), Montpellier HB (Franţa), Fuchse Berlin (Germania), TSV Hannover Burgdorf (Germania)

Urna 2: Tatran Presov (Slovacia), Skjern Handbold (Danemarca), HCM Constanţa (România), Reale Ademar Leon (Spania)

Urna 3: Lugi HF (Suedia), Chambery Savoie (Franţa), HBC Nantes (Franţa), HC Zomimak (Macedonia)

Urna 4: IFK Kristianstad (Suedia), Csurgoi KK (Ungaria), Sporta Hlohovec (Slovacia), Sporting CP (Portugalia)

Cele mai citite

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...
Ultima oră
Pe aceeași temă