23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Elena Udrea, de două ori pe săptămână la Poliție. Se află...

UPDATE. Elena Udrea, de două ori pe săptămână la Poliție. Se află sub control judiciar

Deputata Elena Udrea s-a prezentat, vineri dimineață, la Poliție. Ea se află sub control judiciar, fiind acuzată de splăare de bani și fals în declarațiile de avere, în dosarul fostului ei soț, Dorin Cocoș.

Udrea trebuie să meargă la Poliție de două ori pe săptămână, marțea și vinerea.

Citește și: DNA: Udrea a beneficiat de șpăgile luate de Cocoș

Adusă cu mandat la sediul direcției anticorupție, Elena Udrea este suspectată că nu a menţionat în declarația de avere, pe care e obligată să o depună, ca demnitar, împrumuturi acordate de fostul său soț, Dorin Cocoș propriei firme, deși ar fi știut de existența acestora.

Citește și: DNA. Nou dosar pentru fosta șefă ANTIMAFIA, Alina Bica, în care au fost reținuți Adriean Videanu, Alin Cocoș și politistul Florian Mihăilescu

Mai exact, potrivit anchetatorilor, Elena Udrea nu a notat, în declaraţiile de avere, împrumuturile pe care Cocoş le-a oferit SC Euro Hotels International Co SRL, în condiţiile în care Udrea menționa în respectivele documente încasarea de dividende de la această societate.

Citește și: Decizie RADICALĂ luată de Elena Udrea după vizita la DNA

 

„Faptul că, în perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora”, se arată în documentele DNA.Sumele la care fac referire procurorii ar fi avut legătură cu ilegalități comise în celebrul dosar Microsoft, unde mai multe nume grele de politicieni și oameni de afaceri au fost puși sub acuzare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă