17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialEdilul din Giurgiu: E o stare de teroare vizavi de oameni puternici;...

Edilul din Giurgiu: E o stare de teroare vizavi de oameni puternici; cazul Hardy e însă cel mai grav

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre existenţa unei stări de teroare în Giurgiu, instituită de oameni puternici, însă a precizat că incidentul soldat cu moartea baschetbalistului Hardy Chauncey este cel mai grav petrecut vreodată în oraş, relatează Mediafax.

Primarul Iliescu a admis încă de la bun început existenţa „clanului, grupului” Butoane. „Este o teroare vizavi de oameni puternici, care au bani, dispun… Au bani. Ce influenţă au, nu ştiu”, a declarat primarul Iliescu.

Întrebat cine întreţine această stare de teroare, edilul a revenit spunând că, spre deosebire de alte oraşe, în Giurgiu „etnia romă are o reprezentare slabă”.

„Poate sunt puternici, cum ziceţi dumneavoastră. Eu nu am stat niciodată cu acest Butoane. Întrebaţi-l dacă am schimbat vreodată vreo vorbă cu el. El există ca om, ca clan, ca grup, dar nu am nicio relaţie cu el”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă instituţia pe care o conduce a avut vreo legătură de afaceri cu Octavian Grecu, zis Butoane sau cu familia acestuia, primarul a răspuns negativ. A revenit apoi, spunând: „Poate să existe în spatele vreunei firme care a avut contract cu noi”.

Edilul de Giurgiu a insistat asupra faptului că nu-l cunoaşte pe cel supranumit Butoane, refuzând să spună cu ce se ocupă Octavian Grecu. În schimb, primarul a citat o declaraţie făcută chiar de Grecu luni seară la postul de televiziune OTV.

„A intrat aseară la OTV şi a spus că dă bani, că schimbă bani, că are bani din jocuri de noroc şi că vinde şi cumpără terenuri. Mai multe nu ştiu, nu-l cunosc”, a declarat primarul Iliescu în conferinţa de presă de marţi.

În încheierea declaraţiei sale, edilul de Giurgiu a anunţat că va face un apel la miniştrii Justiţiei şi Internelor de la Bucureşti să-l sprijine în tentativa de a demonstra lumii întregi că moartea lui Hardy a fost un accident, un eveniment izolat şi că nu este o regulă.

„Vrem să ducem vestea mai departe că nu suntem bananieri. Poliţia, Justiţia, Parchetul trebuie să pună la punct cazul de la Giurgiu. E o întâmplare, un accident nenorocit. Nu suntem un oraş cu probleme în România. (…) Voi încerca să fac un apel la ministerele de la Bucureşti să arătăm că nu asta e România, a omorî oameni”, a spus primarul oraşului Giurgiu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noaptea, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit la puţin timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul său arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă