20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDublu atentat în sud-vestul Pakistanului: TTP revendică acţiunea

Dublu atentat în sud-vestul Pakistanului: TTP revendică acţiunea

Mişcarea Talibanilor din Pakistan, afiliată la Al-Qaida, a revendicat dublul atentat-sinucigaş comis miercuri dimineaţa, într-o zonă rezidenţială din oraşul pakistanez Quetta, care s-a soldat cu minimum 25 de morţi şi 55 de răniţi, transmit agenţiile internaţionale de presă, preluate de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al TTP a declarat telefonic pentru AFP că acţiunea este un act de răzbunare pentru recenta arestare a lui Younis al-Mauritani, şef de „operaţiuni externe” în cadrul Al-Qaida răspunzând de SUA, Europa Australia, şi a altor doi combatanţi islamişti. Combatanţii au fost arestaţi în timpul unei operaţiuni comune pakistanezo-americană.

Un şofer kamikaze a detonat o bombă conţinând aproximativ 100 de kilograme de explozibil, la ora locală 09,00, într-o zonă rezidenţială din Quetta, unde există multe clădiri oficiale.

În panica creată, un atacator sinucigaş provenind din Afganistan a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, au indicat surse ale securităţii locale.

Respectiva acţiune teroristă intervine după ce autorităţile au anunţat luni arestarea la Quetta a trei presupuşi membri ai Al-Qaida.

Un reprezentant al poliţiei locale a apreciat că atentatul a fost organizat de militanţi talibani apropiaţi de reţeaua teroristă Al-Qaida, care speră ca printr-o campanie de violenţe să răstoarne actualul guvern de la Islamabad susţinut de SUA, menţionează Reuters.

În ultimii patru ani, Pakistanul s-a confruntat cu un val de atentate fără precedent, soldat cu peste 4.600 de victime.

Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă