13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialDSP Bucuresti instruieste populatia

DSP Bucuresti instruieste populatia

Ieri, angajatii de la Directia Sanitar-Veterinara au efectuat dezinfectia finala pe strada Falticeni din sectorul 2 si au decis mentinerea filtrului situat la intersectia strazilor Falticeni si Soseaua Andronache.
Gradinita nr. 28 din sectorul 4 nu mai este in carantina, iar micutii si cadrele didactice isi desfasoara activitatea in mod normal. In sectorul 4 se mentine carantina veterinara pe strazile Odei si Secasel, urmand ca dezinfectia finala sa se efectueze astazi, respectiv maine. Filtrul de dezinfectie este plasat la intersectia dintre strada Odei si Soseaua Giurgiului.
In sectorul 5, carantina umana pe strada Nufarul Galben a fost ridicata de la inceputul acestei saptamani. In focarul de gripa aviara de pe strada respectiva a fost efectuata prima dezinfectie in noaptea de 28 spre 29 mai, iar cea finala va fi facuta pe 5 iunie. In continuare este mentinut filtrul de dezinfectie de la intersectia strazilor Nufarul Galben si N.D. Cocea.
Epidemiologii si asistentii comunitari de la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti s-au deplasat in zonele cu gospodarii in care se cresc pasari si au informat si educat populatia despre pericolul gripei aviare. In sectorul 1, DSPMB a trimis o echipa care a vizitat 210 gospodarii; in sectorul 2 s-au deplasat doua echipe la 305 gospodarii; in sectorul 3, o echipa a DSPMB a vizitat 30 de gospodarii; in sectorul 4, o echipa a mers la 175 de gospodarii; in sectorul 5 s-a deplasat o echipa care a vizitat 41 de gospodarii, iar in sectorul 6 o echipa a vizitat 33 de gospodarii.
Specialistii in igiena scolara ai DSPMB au controlat ieri sase gradinite si sase scoli, pentru a vedea cum sunt aplicate masurile de prevenire a gripei aviare.

Cele mai citite

Contestația candidaturii Dianei Şoşoacă la Senat, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Tribunalul București a respins marți, ca neîntemeiată, contestația depusă de Amalia Bellantoni împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile parlamentare. Contestația candidaturii Dianei Şoşoacă la Senat,...

Monica Niculescu şi Cristina Bucşa, în sferturile probei de dublu la Tokyo

Perechea româno-spaniolă formată din Monica Niculescu și Cristina Bucșa a reușit să se califice în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul...

Horoscop 23 octombrie 2024. Peștii au nevoie de ajutor

Horoscop 23 octombrie 2024. Află ce ți-au rezervat astrele pentru mijlocul săptămânii și cum poți gestiona situațiile dificile. Horoscop 23 octombrie 2024 Horoscop 23 octombrie 2024....
Ultima oră
Pe aceeași temă