12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecial"Drumul lui Basescu" scumpeste locuintele in Uricani

„Drumul lui Basescu” scumpeste locuintele in Uricani

Pretul locuintelor din Uricani s-a triplat in ultima perioada, iar oficialii cred ca acest fenoment se datoreaza DN 66A, cunoscut sub numele de "Drumul lui Basescu"
Lucrarile de amenajare a DN 66 A Campu lui Neag – Herculane, cunoscut sub numele de "Drumul lui Basescu", au dus la o crestere fara precedent a preturilor la apartamentele din Uricani. Fata de anul trecut, preturile locuintelor au ajuns sa se dubleze sau chiar sa se tripleze. Daca un apartament intr-o zona relativ buna costa anul trecut 1000 – 2000 de euro, acum acelasi apartament se vinde, anul acesta, cu cel putin 5000 de euro. Un alt proprietar cere nu mai putin de un miliard de lei vechi pe un apartament pe care l-a amenajat.
"Chiar si pentru noi este un mare semn de intrebare pretul la care au ajuns apartamentele. Mai demult, erau foarte multe apartamente goale si acum abia se mai gaseste cate o locuinta, in imobile degradate", a declarat viceprimarul orasului Uricani, Constantin Stancu. Oficialii sunt de parere ca aceasta crestere fara precedent are la baza si o tranzactie facuta recent de catre proprietarul unei garsoniere, care a reusit sa creasca la vanzare pretul locuintei de la 5000 RON, pretul pietei, la 15.000 RON. In plus, amenajarea drumul Campu lui Neag – Herculane ii determina pe oameni sa ceara foarte mult pe apartamentele proprietate personala, crezand ca dupa ce le amenajeaza putin, le vor vinde in profit.
"Se gandesc ca drumul care se construieste si va lega Valea Jiului de Baile Herculane va duce la o dezvoltare a turismului in zona si vor veni multi oameni sa cumpere", a explicat viceprimarul orasului Uricani, Constantin Stancu. Pe de alta parte, piata imobiliara este afectata la ora actuala si de o criza artificiala de locuinte, pentru ca majoritatea localnicilor aspteapta investitorii cu dare de mana, odata cu finalizarea lucrarilor la DN 66A.
In tot acest timp, orasul Uricani ramane unul dintre cele mai sarace din Valea Jiului. Localnicii de aici au o putere de cumparare foarte mica din cauza numarului mare de persoane fara loc de munca.

CREsTE sI PRETUL TERENURILOR

In zona Uricani, si pretul terenurilor a crescut foarte mult dupa inceperea lucrarilor la drumul Campu lui Neag – Herculane, dar marea afacere a fost a intermediarilor, care au cumparat mai multe parcele si au revandut in profit. Inainte de inceperea constructiei drumului, pretul pietei era de un euro/ mp, dar intre timp in zona preturile au crescut progresiv la 5 euro/mp, 10 euro, ca sa ajunga acum la 20 de euro/mp.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă