18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDragulescu, de doua ori aur!

Dragulescu, de doua ori aur!

» Succes superb pentru gimnastica masculina romaneasca, Marian Dragulescu devenind dublu campion mondial, la sol si sarituri, el fiind completat cum nu se poate mai bine de coechipierul sau Flavius Koczi, care a devenit vicecampion mondial la sarituri!

 

Pe imensa arena O2 din Londra atmosfera de sarbatoare a fost la putere in weekendul trecut, bataliile pentru medaliile Campionatelor Mondiale individuale de gimnastica umpland pana la refuz cele 12.000 de locuri din tribune. Drumurile de acces catre sala, aproape inutilizabile inainte de startul finalelor, sau cozile de la intrarile la metrou si casele de bilete au anuntat inca din start dimensiunea evenimentului. Avizi de spectacol sportiv, londonezii, si nu numai, au platit cel putin 30 de lire sterline, cele mai scumpe bilete costand insa dublu, pentru a asista in direct la reprezentatiile oferite de cei mai buni gimnasti ai lumii, printre care se numara de ani buni si romanii.
Iar gimnastii romani au confirmat! Marian Dragulescu a devenit dublu campion mondial, la sol si sarituri, cucerind deja inimile londonezilor, care il asteapta acum si la Jocurile Olimpice care, in 2012, vor fi gazduite chiar de aceasta sala din Londra. Alaturi de el, Flavis Koczi a luat argintul mondial la sarituri!

Nicusor Pascu, primul titlu mondial ca antrenor
Nicusor Pascu, antrenorul lotului national si, totodata, cel care l-a convins pe Marian Dragulescu sa revina in arena, ne-a dezvaluit cateva dintre secretele succesului  accestuia. "Marian este greu de convins sa lucreze la conditia fizica. A fost pe punctul sa abandoneze din nou in cele doua saptamani de pregatire fizica. In prima a mai mers, dar in cea de-a doua nu mai voia sa alerge, sa traga de fiare, sa faca nimic. Am urlat la el si l-am obligat sa munceasca, iar rezultatul este aurul cucerit la Londra", a spus Pascu, dupa ce a obtinut primele sale titluri mondiale ca antrenor.

Doar un bronz la fete
Un rezultat excelent a obtinut si Ana Porgras la paralele. Desi aflata la prima participare la o competitie de nivel mondial a senioarelor, Ana Porgras a urcat pe treapta a treia a podiumului lumii, contrazicand parerile specialistilor care o considerau favorita la o medalie doar la barna.

Marian Dragulescu, a doua revenire pentru aur!
La inceputul acestui an, Marian Dragulescu a facut o pauza de cateva luni, perioada in care a antrenat grupe de copii in cadrul clubului Dinamo, insa ulterior a anuntat ca doreste sa-si continue cariera de gimnast. Era a doua oara cand sportivul isi anuntase retragerea si, apoi, revenirea,  dupa ce in 2005 abandonase activitatea competitionala tot pentru cateva luni.

» Marian, ce ti-ai zis dupa ce ai vazut nota foarte mare pe care a primit-o  campionul olimpic Zou Kai la sol?
M-am gandit ca va fi extrem de greu de intrecut. Mi-am zis totusi ca nu e imposibil si am intrat hotarat sa-mi fac bine treaba. Am avut emotii la a cincea diagonala, dar m-am concentrat, mi le-am stapanit si l-am invins.

» Mai ai emotii dupa atatia ani de concurs si atatea medalii cucerite?
Sigur, deoarece cu trecerea anilor e din ce in ce mai greu. Codurile de punctaje se schimba si, daca anul trecut, de pilda, aveam unul dintre cele mai grele exercitii, acum toata lumea a concurat cam de la egal la egal. In plus, din urma vin sportivi tineri, talentati si cu o excelenta pregatire fizica.

» Cum te simti ca unul dintre cei mai batrani concurenti?
Intr-adevar toata lumea ma vede batran (n.r – 29 de ani) dar eu ma simt excelent mai ales acum dupa ce am demonstrat ca sunt cel mai bun si am cucerit medalia de aur.

» Te gandesti sa revii la Londra la Jocurile Olimpice?
Deocamdata ma gandesc la prezent. Mai vedem ce va fi, dar nu exclud aceasta posibilitate.

Cele mai citite

O rădăcină indiană cu proprietăți de „ibuprofen natural”

Condimentul cu efecte antiinflamatorii și antioxidante este considerat un superaliment de către nutriționiști Rădăcină exotică, originară din India, turmericul a devenit renumit pentru efectele sale...

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă