12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDoua gloante pentru casierita de la Amanet

Doua gloante pentru casierita de la Amanet

» In cazul jafului armat din Hunedoara s-au tras doua focuri de arma, din doua pistoale de calibre diferite
» Ambele gloante au fost descoperite la locul faptei si au fost trimise la Bucuresti pentru expertiza balistica
» Politistii nu aveau ieri, inca, portretele-robot ale faptuitorilor, desi sustin ca lucreaza la ele inca de luni

Ancheta in cazul jafului armat produs luni dimineata la casa de amanet "Aristocrat" din municipiul Hunedoara a scos la iveala faptul ca ambii atacatori aveau arme, de calibre diferite, si atat femeia, cat si barbatul ar fi tras asupra casierei, in varsta de 22 de ani. La locul faptei a fost gasit atat glontul de 9 mm, care a lovit-o in cap pe tanara, cat si un al doilea glont, tras dintr-un pistol de calibru 5,6 mm. Chiar si victima a confirmat cele doua focuri de arma, in discutiile cu anchetatorii.
"Din cate am putut discuta cu fata, aceasta relateaza ca s-a tras si al doilea glont", a declarat, ieri, procurorul de caz, Dorel Herban, care spune ca ambele gloante au fost gasite in incinta casei de amanet unde a avut loc sangerosul eveniment.
Cele doua gloante au fost trimise la Institutul de Criminalistica din Bucuresti, pentru expertiza balistica. Pana la ora actuala, in dosarul jafului armat din municipiul Hunedoara au fost audiate peste 70 de persoane, insa nici pana ieri anchetatorii nu reusisera sa finalizeze portretele robot ale atacatorilor.
"Criminalistii lucreaza la portretele robot, in baza indiciilor pe care le detinem, dar ele nu sunt inca finalizate", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, Bogdan Nitu.
Pe drumurile importante din judetul Hunedoara au fost mentinute filtrele, iar politistii cauta un barbat si o femeie.
De asemenea, sunt verificate toate magazinele care comercializeaza arme, dar este luata in calcul si posibilitatea ca faptuitorii sa fie din alt judet. Victima jafului armat de la casa de amanet din Hunedoara este internata la Spitalul Militar Central din Bucuresti, unde se incearca salvarea ochiului stang, printr-o interventie chirurgicala. Glontul de calibrul 9 mm a lovit-o in zona fruntii si a iesit prin spatele urechii stangi, intersectand globul ocular.
Din casa de amanet a fost furata o geanta diplomat cu 1,2 kilograme de bijuterii din aur, iar la o prima evaluare prejudiciul a fost calculat la  40.000 lei.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă