33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDOSARUL ZAMBACCIAN. Adrian Năstase ar putea cere eliberarea condiţionată anul viitor

DOSARUL ZAMBACCIAN. Adrian Năstase ar putea cere eliberarea condiţionată anul viitor

Fostul premier Adrian Năstase ar putea cere eliberarea condiţionată la începutul anului viitor, potrivit digi24.ro.

Până atunci, însă, avocaţii fostului premier încearcă să îi scadă din pedeapsă cele 7 zile petrecute de acesta în Spitalul Floreasca, după tentativa eşuată de suicid. Instanţa se va pronunţa astăzi cu privire la solicitarea de deducere a pedepsei.

Adrian Năstase ar putea fi eliberat condiţionat în luna februarie a anului 2013, dacă până la acea dată instanţa supremă nu va pronunţa o sentinţă definitvă în dosarul Zambaccian. În primă instanţă, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Acum însă, fostul premier încearcă să scape de condamnarea care îl ţine după gratii. În luna iunie, Adrian Năstase a depus o cerere de anulare a condamnării sale în dosarul „trofeul Calităţii”. Procesul a început în septembrie, însă judecătorii au decis amânarea, în lipsa unei motivări a condamnării definitive.

În luna iunie, magistraţii au hotărât definitiv ca acesta să execute doi ani de închisoare. În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, şi alte patru persoane, au primit condamnări de până la şase ani de închisoare.

Irina Jianu a contestat şi ea decizia definitiva prin care a fost condamnata. Adrian Năstase a avut parte şI de o victorie în instanţă. El a fost achitat în dosarul Mătuşa Tamara.

Citeşte şi Ce spune Adrian Năstase despre MOTIVAREA CONDAMNĂRII sale

Înalta Curte, despre Năstase: Pedeapsa s-a dorit exemplară pentru a menţine vie conştientizarea urmărilor

 

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă