23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi inspectori de la Primăria sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Doi inspectori de la Primăria sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Două inspectoare de la Direcţia generală de Poliţie Locală a sectorului 6 Bucureşti au fost arestate preventiv pentru 29 zile. pentru luare de mită, anunţă Agerpres.

Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu, de la Serviciul de Control şi Monitorizare  Stării Mediului şi Salubrizare, au fost arestate, în baza hotărârii Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, procurorii au decis , în cazul unui alt inspector, Gheorghe Adrian Dragomir, să âi interzică să părăsească ţara pentru 30 de zile.

Pe 12 aprilie 2011, cei trei funcţionari, în calitate de inspectori de la Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societăţi comerciale o sumă de bani, ca să nu  sancţioneze contravenţional respectiva firmă pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale A.nticorupţie.

Pe 15 aprilie, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare funcţionar public, cei trei inculpaţi au convenit cu denunţătorul ca banii să îi fie remişi lui Dragomir Gheorghe-Adrian. În aceeaşi zi, inculpatul Dragomir Gheorghe-Adrian a primit de la denunţător suma de bani convenită, 900 de lei, urmând să remită câte 300 de lei inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina, acesta fiind surprins în flagrant delict în timp ce primea banii.

Inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar , pe 15 aprilie, procurorii anticoruptie au dispus reţinerea femeilor pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

 

Cele mai citite

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...
Ultima oră
Pe aceeași temă