19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDoctor român, anchetat de Colegiul Medicilor din Irlanda

Doctor român, anchetat de Colegiul Medicilor din Irlanda

Un medic pediatru din Iași, care a lucrat la un spital din Dublin, este cercetat de Colegiul Medicilor din Irlanda, conform Digi 24.

Medicul român a fost angajat anul trecut în baza unui program de mobilitate a cadrelor medicale din Uniunea Europeană şi a fost dat afară după 10 zile. Doctorul nu ştia să se echipeze pentru operaţie, folosea tehnici medicale ieşite din uz şi nu vorbea limba engleză.

Mihai Anton a aplicat la sfârşitul anului 2012 pentru un post de chirurg pediatru la spitalul pentru copii din Dublin. După un an, a fost acceptat şi s-a prezentat la muncă în ianuarie 2013. Problemele lui Mihai Anton au început chiar din prima zi, când colegii săi irlandezi au observat că ieşeanul a plecat de la serviciu înainte de terminarea programului.

Personalul spitalului din Dublin a constatat apoi cu surprindere că medicul român nu ştie să se echipeze corect înainte de intrarea în sala de operaţie şi că dă răspunsuri monosilabice. Ceea ce lăsa de înţeles că nu ştia foarte bine limba engleză. Lucru care s-a văzut apoi în fişele de observaţie, incomplet scrise.

Totul a culminat cu neglijenţa medicului român care era să pună în pericol viaţa unui copil prin practici chirurgicale ieşite din uz cu multă vreme în urmă.

Ieşeanul a fost dat afară din spital după numai zece zile, însă abia acum Colegiul Medicilor din Irlanda a deschis o anchetă în cazul lui. Mihai Anton, care între timp s-a întors în ţară, a declarat că a fost hărţuit de personalul spitalului irlandez.

Înainte de a pleca în Irlanda, medicul Mihai Anton a lucrat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. El a fost acuzat de malpraxis după ce, în anul 2005, un copil pe care l-a operat a fost infectat cu un stafilococ. În urma complicaţiilor, copilul a rămas infirm.

Președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a declarat că acuzațiile aduse medicului se referă la activităţi administrative, nu medicale.

„Colegiul examinează daca aceste abateri ar fi putut să pună în pericol siguranţa pacientului, ancheta este începută, va fi încheiată în 2 – 3 luni, după care ni se va comunica rezultarul. Este o chestiune de adaptare, era o chestiune de neacomodare între el şi protocoalele din acel spital”, a explicat Astărăstoae.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că, începând de anul viitor, românii vor putea achiziționa anvelope fabricate în România, după inaugurarea noii fabrici...

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă