30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecial"Discovery Hunedoara"

“Discovery Hunedoara”

Consiliul Judeţean Hunedoara intenţionează să aloce 60.000 de lei pentru proiectul turistic intitulat „Discovery Hunedoara” şi 19.000 de lei pentru „Dracula Night”.

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara aruncă pe piaţă proiecte de sute de mii de lei, menite să promoveze turismul în judeţul Hunedoara. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, susţine că proiectele vor fi scoase la licitaţie publică, însă, în acelaşi timp, conducerea judeţului Hunedoara şi-a înfiinţat propria Companie de turism care probabil va prelua unele dintre proiectele ce pot fi încredinţate direct.

Prima cheltuială legată de cea mai nouă „subordonată” a CJ Hunedoara a fost legată de stabilirea salariilor pentru cei 8 angajaţi, pentru care s-a alocat deja suma de 180.000 de lei, dintr‑un buget previzionat mult mai mare. Compania Judeţeană de Turism Hunedoara a fost înfiinţată de CJ Hunedoara la nivel declarativ în principal pentru salvarea staţiunii Vaţa, dar Legea bugetului nu permite deocamdată Consiliului judeţean să finanţeze obiectivul turistic.

 

Companie „reorientată”

Aşa că reprezentanţii instituţiei judeţene s-au reorientat. Au mai alocat încă vreo 60.000 de lei pentru participarea la un târg de turism, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, la sfârşitul lunii martie. Şi acum sunt pregătite şi proiectele care unii opozanţi ai conducerii CJ Hunedoara susţin că vor fi puse exact în braţele proaspăt-înfiinţatei companii. Aşadar, CJ Hunedoara vrea să aloce suma de 60.000 de lei pentru proiectul intitulat „Discovery Hunedoara”, 19.000 de lei pentru „Dracula Night” şi încă vreo 12.000 de lei pentru o bază de date cu obiectivele turistice ale Hunedoarei. CJ Hunedoara va mai finanţa şi un festival al virşlilor, un festival de film, dar şi pentru derularea unui târg de turism. Toate aceste proiecte au apărut după înfiinţarea SC „Compania Judeţeană de Turism Hunedoara” SA, însă preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, susţine că pentru majoritatea proiectelor va fi organizată licitaţie publică.

 

 

Competiţie deschisă

„Proiectele sunt finanţate de CJ Hu­­ne­doara, dar noi le vom scoa­­te la licitaţie şi poate participa oricine doreşte, din judeţ şi nu nu­mai”, a declarat preşedintele CJ. Compa­nia de turism a fost înfiinţată în toam­­na anului trecut, iar acţiuni­le sunt 100% în proprietatea CJ Hune­doara. Ea are ca obiect de activitate promovarea turismului în judeţ. Pla­nurile iniţiale au fost legate de salvarea staţiunii Vaţa de Jos, unde familia preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, ar deţine aici o pensiune.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...
Ultima oră
Pe aceeași temă