20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDirectorul Simion, trimis in judecata

Directorul Simion, trimis in judecata

– Procurorii de la DNA Alba Iulia spun ca seful DADR Hunedoara s-ar face vinovat de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru ca si-a platit ilegal ore suplimentare.

Serviciul teritorial alba al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-a trimis in judecata pe fostul director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din judetul Hunedoara, Ioan Simion. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Ion Simion a dispus ilegal, in perioada ianuarie 2007 – martie 2008, acordarea lunara de premii in bani si plata unor ore suplimentare pentru el si pentru mai multi angajati, fara sa existe documente justificative in acest sens. "Pentru atingerea scopului propus, Ioan Simion a determinat angajati ai DADR Hunedoara sa faca mentiuni necorespunzatoare adevarului in inscrisurile oficiale cu privire la plata premiilor si a orelor suplimentare, avand drept consecinta incasarea frauduloasa de catre inculpat si alti angajati ai DADR Hunedoara a sumei totale de 599.012 lei, din care inculpatul a incasat 110.311 lei’, se arata intr-un comunicat al DNA.

Pentru recuperarea prejudiciului, DNA a instituit sechestru asigurator pe bunurile imobile ale inculpatului pana la valoarea prejudiciului cauzat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Ioan Simion sustine ca este nevinovat, dar a precizat ca nu face mai multe comentarii pana cand dosarul nu va fi pus pe rolul instantei de judecata. Procesul va fi judecat in prima instanta la Judecatoria Deva. Instanta urmeaza sa stabileasca primul termen. Dupa demararea cercetarilor, Simion a fost suspendat din functia de director al DADR.

SCANDAL
Simion a mai fost in atentia presei intr-un scandal care nu are de-a face cu coruptia, ci cu circulatia rutiera. El a fost la un pas sa fie schimbat din functie dupa ce politistii au descoperit, la un control de rutina, ca el conducea masina de serviciu, desi se afla sub influenta alcoolului. Simion a scapat basma curata, dupa ce a afirmat ca nu a consumat alcool si ca probele au fost influentate de faptul ca el lucrase cu insectidic, iar substantele chimice pe care le-a inhalat au influentat reactivii din aparatul folosit de politisti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă