1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialProcurorii au trimis în judecată dosarul Hexi Pharma și pe directoarea Flori...

Procurorii au trimis în judecată dosarul Hexi Pharma și pe directoarea Flori Dinu

UPDATE 18,45: Procurorii Parchetului ICCJ au înaintat către Tribunalul Bucureşti, luni seară, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În acest dosar sunt judecați Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, alături de Mihai Leva, directorul de producţie al companiei, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.


Directoarea Flori Dinu, șefa firmei Hexi Pharma care a aparținut lui Dan Condrea, s-a prezentat luni la Parchetul ICCJ, pentru noi acte procedurale în dosarul în care este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

În paralel, firma Hexi Pharma este acuzată că a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme – fiind vorba, în principal, de dezinfectanți diluați.

Flori Dinu a stat câteva minute în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Jutiţie (PICCJ) şi nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor.


Citește și: Augustin Lazăr, despre dezinfectanții Hexi Pharma: Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm acum în detaliu ceea ce solicitați dvs, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată”, a declarat Lazăr, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.


 

În dosarul Hexi Pharma, procurorii au solicitat să fie analizate produse ale acestei companii de către un laborator din străinătate. Ancheta este acum în faza finală de administrare a probelor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări în cazul companiei Hexi Pharma pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Procurorii au probe că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii PICCJ că în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele”.

În 12 mai 2016, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare după această dată fiind făcută pe răspunderea managementului spitalelor.

Ministerul Sănătăţii a făcut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentraţie efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit cărora substanţele active au fost diluate şi de 4.200 de ori faţă de valoarea declarată. Produsele testate au fost prelevate din unităţi sanitare din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov, iar analizele au fost efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jose Mourinho a decis să renunțe la transferul lui Ansu Fati

Ansu Fati, tânărul atacant al Barcelonei, continuă să se confrunte cu dificultăți cauzate de accidentări și de forma sa sportivă, ceea ce adâncește incertitudinea...

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

Poșta Română va închide în următorii ani toate oficiile sale poștale

Directorul general de la Poșta Română, Valentin Ștefan, a anunțat că toate oficiile poștale din România vor fi închise treptat în următorii ani. Poșta...
Ultima oră
Pe aceeași temă