8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDiaconu si Branco se refuza reciproc!

Diaconu si Branco se refuza reciproc!

Intre Adrian Diaconu si Silvio Branco, adversari desemnati de WBC pentru centura mondiala a semigreilor, a inceput un adevarat razboi psihologic.

Diaconu a trimis, prin intermediul reprezentantilor sai, o scrisoare catre WBC prin care isi manifesta dorinta sa infrunte un alt adversar in locul lui Branco, americanul Glen Johnson de exemplu, sau sa organizeze o semifinala pentru desemnarea challengerului. Totusi, sunt putine sanse ca WBC sa revina asupra deciziei, caci un boxer ce castiga titlul mondial la masa verde, cum este cazul lui Diaconu, este obligat sa-si apere centura in primele doua meciuri in fata unor adversari impusi de WBC.
La randul sau, Branco a trimis si el prin agentii sai refuzul clar de a boxa in Romania, italienii asteptand licitatia programata pe 15 august, cand se va decide cine va organiza meciul.

Pentru a avea sanse reale de a obtine drepturile de organizare a meciului, reprezentantii romanului trebuie sa conteze pe cel putin 1,8 milioane de euro, suma cu care au castigat gala in care Diaconu ar fi trebuit sa se lupte cu Chad Dawson – gala care n-a mai avut insa loc deoarece americanul a ales sa piarda titlul la masa verde pentru a putea boxa pe mai multi bani intr-o alta versiune. Presedintele FR Box, Rudel Obreja, doreste ca acest meci sa aiba loc in Romania si cauta sprijin la guvern si la autoritatile locale. Marea parte a sumei o reprezinta bursa celor doi boxeri, care se va imparti 70-30 la suta in favoarea romanului.

Rudel Obreja ar fi vrut ca Diaconu sa primeasca centura de campion mondial WBC in Romania si un bun prilej ar fi fost gala de la Piatra Neamt (1 august), in care Jo Jo Dan este cap de afis. Numai ca Adrian nu poate ajunge in tara din cauza unor probleme cu pasaportul, cauzate de demersurile de obtinere a cetateniei canadiene, si festivitatea ar putea avea loc in septembrie.

Cele mai citite

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă